Δημοσκόπηση: Το 50% πιστεύει πως θα πέσει η κυβέρνηση και το 30% θέλει Grexit

Μια ακόμη δημοσκόπηση δείχνει την απογοήτευση που αισθάνονται οι Ελληνες, καθώς οι περισσότεροι δεν περιμένουν πολλά από το 2016, αλλά αντιθέτως εκτιμούν ότι δεν θα αλλάξουν πολλά.

Σύμφωνα με το έρευνα της Κάπα Research για το ''Βήμα της Κυριακής''., το 69,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το 2015 ήταν «έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική, ενώ το 55.1% προβλέπει ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν».

Αντίστοιχα για το 71,5% των ερωτηθέντων τα πράγματα στην Ελλάδα πήγαν προς το χειρότερο, ενώ σε ό,τι αφορά την προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση λένε, σε ποσοστό 65,6%, ότι η κατάσταση χειροτέρεψε.

Το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016, ενώ ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Ως σημαντικότερο γεγονός του 2015, το 58,7% των ερωτηθέντων αναδεικνύει τα capital controls.

Αντίστοιχα, ως τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα τον οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν σε ποσοστό 70,4% τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποσοστό 39,7% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το 30%, περίπου, των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του εθνικού νομίσματος, ενώ το 60% προτείνει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το 60,8%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 10,3% απαντά πως δεν γνωρίζει, δεν απαντά και το 28,9% ζητάει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα