Προσοχή! Παιδεραστές ψαρεύουν ανήλικα θύματα μέσω εφαρμογής

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 56χρονου που κατηγορείται ότι εντόπιζε τα ανήλικα θύματά του με το κινητό του ...

Μια πολύ γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή που είναι ελεύθερη σε κάθε χρήστη κινητού και επιτρέπει τη δωρεάν επικοινωνία ακόμη και μεταξύ ομάδων, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων, βίντεο και φωτογραφιών, εκμεταλλεύονται οι παιδεραστές για να «ψαρεύουν» ανήλικα θύματα.

Η αποκάλυψη για το νέο πεδίο δράσης των παιδεραστών ήλθε από το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από τη σύλληψη του 56χρονου στην Καλλιθέα, ο οποίος μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής εντόπιζε αγοράκια, στα οποία εμφανιζόταν ως 20χρονος και τους έστελνε σεξουαλικά μηνύματα. Επειτα από αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί 24ωρες διαδικτυακές «περιπολίες» στη συγκεκριμένη εφαρμογή, προκειμένου να εντοπίσει παιδόφιλους που προσπαθούν να παγιδεύσουν ανυποψίαστους μαθητές.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο 56χρονος δεν είναι ο μοναδικός που είχε ρίξει δίχτυα για να παγιδεύσει ανήλικα μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πολλές περιπτώσεις ενηλίκων που αντάλλασσαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με ανηλίκους, προσπαθώντας να τους προσεγγίσουν και στη συνέχεια να συναντηθούν μαζί τους. Ηδη τα προφίλ τους κατέβηκαν και βρίσκονται υπό έρευνα.

Οσον αφορά τον συλληφθέντα της Καλλιθέας, που είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα, συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από το διαμέρισμά του με έναν 15χρονο, στον οποίο είχε ασελγήσει λίγο νωρίτερα. Η μητέρα του ανήλικου παιδιού είχε κινητοποιήσει την Αστυνομία όταν ανακάλυψε έντρομη τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που αντάλλασσε ο γιος της με τον δράστη μέσω της εφαρμογής!

Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων, ο 56χρονος έδινε χρηματική αμοιβή ύψους 30 ευρώ κάθε φορά στο αγόρι, προκειμένου να πηγαίνουν μαζί στο σπίτι του και να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του! Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε την εφαρμογή ελεύθερης επικοινωνίας, που έχει γίνει πια μόδα μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι δημιουργούν ομάδες για να έχουν άμεση επικοινωνία με τους φίλους τους. Αυτό φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε και ο 56χρονος για να προσελκύσει μαθητές, χρησιμοποιώντας βέβαια ψεύτικο προφίλ. Μάλιστα, οι αστυνομικοί του Ανηλίκων ανακάλυψαν συνεχείς επικοινωνίες με παιδιά στα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς, ο οποίος φαίνεται ότι συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις ομάδες ανηλίκων, χωρίς βέβαια να αναφέρει την πραγματική ηλικία του!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα