Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την βόμβα στο ΣΕΒ

Τις σχέσεις μεταξύ των οργανώσεων Επαναστατικός Αγώνας και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών επανεξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής μετά την... έκπληξη, αφού διαπίστωσαν με ανησυχία ότι πίσω από την έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 21 Σεπτεμβρίου κρυβόταν η ΟΛΑ!

Η ανάληψη της ευθύνης με προκήρυξη που βρέθηκε χθες στα Εξάρχεια «ξύπνησε» τους χειρότερους φόβους της Αντιτρομοκρατικής, καθώς αποδεικνύει ότι η ΟΛΑ όχι μόνο παραμένει αλώβητη, αλλά και αναβαθμίζει τη δράση της, πράγμα που την καθιστά τον υπ' αριθμόν ένα στόχο της Αντιτρομοκρατικής. Ηταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση χρησιμοποίησε την εκρηκτική ύλη ANFO, η οποία αποτελούσε «ταυτότητα» της οργάνωσης του κρατούμενου πλέον Νίκου Μαζιώτη.

Ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε λίγο μετά τις 14.00 χθες το μεσημέρι, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και ενημέρωσε για προκήρυξη που είχε τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Σμολένσκι, κάτω από το λόφο του Στρέφη, στα Εξάρχεια. Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία «χτένισε» κάδους απορριμάτων και αυτοκίνητα, δίχως να εντοπίσει κάτι. Προτού ολοκληρωθεί η επιτόπια έρευνα, ωστόσο, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν ένα παρακείμενο καφάο του ΟΤΕ, στο οποίο βρήκαν έναν φάκελο.

USB υπολογιστή

Το εύρημα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου αποκαλύφθηκε ότι περιείχε ένα USB υπολογιστή. Κατά την εξέτασή του εμφανίστηκε ένα κείμενο 32 σελίδων, με το οποίο η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναλάμβανε την ευθύνη για τη βόμβα στον ΣΕΒ. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο μέσα ενημέρωσης, ενώ από την έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στα γραφεία του ΣΕΒ, στην αντικρινή πρεσβεία της Κύπρου και σε ένα παρακείμενο ξενοδοχείο.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις με καλάσνικοφ και αντιαρματικά RPG στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού (Ιούνιος 2013), στην οικία του Γερμανού πρέσβη (Δεκέμβριος 2013), στην πρεσβεία του Ισραήλ (Δεκέμβριος 2014) και στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που συνέδεαν στο παρελθόν τον Νίκο Μαζιώτη με την ΟΛΑ εκτιμούν ότι η οργάνωση πιθανώς έχει επιστρατεύσει νέα μέλη, αναβαθμίζοντας τη δράση της, και θεωρούν βέβαιο ότι θα επιχειρήσει νέο εντυπωσιακό χτύπημα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα