Έκλεβαν επί δύο χρόνια πετρέλαιο από το νοσοκομείο Ρόδου

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας μεγάλης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις άνδρες, αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 41, 22 και 20 ετών, καθώς και ένας 40χρονος Έλληνας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης - λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορίας καυσίμων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Οι τρεις Αλβανοί τα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του νοσοκομείου και στη συνέχεια το μεταπωλούσαν.

Η σπείρα ενεργούσε τη νύχτα είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων.

Τον Ιούλιο η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Από την αξιοποίηση των ευρημάτων διαπιστώθηκε το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των Αλβανών, καθώς και η εμπλοκή του 40χρονου Έλληνας, ο οποίος τους είχε παραχωρήσει το ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και παράλληλα αγόραζε ποσότητες του κλεμμένου πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα