Απεργία: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά τη συγκέντρωση για την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Βόμβες μολότοφ έπεσαν και στο υπουργείο Οικονομικών.

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στη μία το μεσημέρι στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς και προκάλεσε ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Λίγο πριν τις 13:00 σημειώθηκαν επεισόδια στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας όταν 30 περίπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ταραξίες πέταξαν πέτρες έξω από το υπουργία Εργασίας κατά των αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο απορριμάτων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβουν και δεν έκαναν χρήση δακρυγόνων, αφού η ένταση σταμάτησε εκεί.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

13.20 Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών και σε μία διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Φιλελλήνων.

12.54 Πολίτες κρατούν πανό κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στο κέντρο της Αθήνας.



12.39
Μέλη της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή.

11.59
Στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

11.58
Στην Ομόνοια, έγινε η διαδήλωση των πωλητων λαϊκών αγορών.

11.50 Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έφτασαν έξω από την πλατεία Συντάγματος

11.46
Δύο συγκεντρώσεις στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

11.19
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις που έχουν διοργανωθεί σε όλες τους νομούς της Κρήτης.

11.11
«Χωρισμένη» στα… τρία είναι η απεργιακή κινητοποίηση στην πόλη της Λάρισας.

10.58
Ξεκίνησε η συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

10.45 «
Καμιά αναμονή, αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

10.33
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, με κεντρικό μήνυμα στην εξέδρα  «Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κάτω οι φόροι».

Στην κινητοποίηση είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει το 902.gr.



10.30 Τέσσερις συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.
Το «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, έδωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας έλαβε μέρος ως κεντρικός ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας: «Το ΚΚΕ και οι ταξικές οργανώσεις θα βρεθούν στη πρώτη γραμμή τη πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης κα του κεφαλαίου της Ε.Ε και η κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

 

Εν κατακλείδι ο  γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα