Πάτρα: Σακάτεψαν μαθήτρια δημοτικού - Οργισμένοι οι γονείς με τους δασκάλους

Υπόθεση σχολικής βίας - κατ’ επανάληψη – με πρωταγωνιστές μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και θύμα μαθήτρια της Β’ τάξης σε σχολικό συγκρότημα της Οβρυάς- απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την σχολική κοινότητα της περιοχής. Οι «νταήδες» μαθητές φέρονται κατ΄ επανάληψη να έχουν χτυπήσει τη μικρή μαθήτρια, όμως την τελευταία φορά τα πράγματα ξέφυγαν ακόμα περισσότερο. Οι μαθητές έσπρωξαν από τα σκάλα την μικρή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο καθώς είχε δυσκολία στο περπάτημα.

Οι γονείς της πήγαν στο σχολείο και ζήτησαν εξηγήσεις από τους δασκάλους, που τόσο καιρό δεν είχαν καταφέρει να ελέγξουν την κατάσταση. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, προκειμένου να βρεθεί λύση. Το μυαλό όλων πάντως βρίσκεται στην άτυχη μαθήτρια που παραμένει στο νοσοκομείο.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά από ακόμη ένα περιστατικό bulling με θύμα μαθητή σε σχολείο του Βόλου. Η μητέρα είδε το παιδί της, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, πεσμένο στο έδαφος, με τον έναν συμμαθητή του να τον κρατάει κάτω και τον άλλο να τον κλωτσάει στα πόδια και στο κεφάλι. Αμέσως η μητέρα άρχισε να φωνάζει. Κατευθύνθηκε προς την πλευρά της δασκάλας και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Η δασκάλα που πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν στην άλλη άκρη του σχολικού προαυλίου, της απάντησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος.

Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της. Διαπληκτίστηκε με τη δασκάλα και απομάκρυνε άρον - άρον το παιδί από το σχολείο. Με την επιστροφή στο σπίτι, ο 7χρονος μαθητής αποκάλυψε στο οικογενειακό περιβάλλον ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από συμμαθητές του. Ανέφερε ότι δέχεται λεκτική βία, ότι υπήρξαν φορές που παιδιά τον κλείδωσαν μέσα στις σχολικές τουαλέτες ή μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος - Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα