Πάτρα: Δεν θα μείνεις έγκυος για 5 χρόνια! Υπέγραψέ το!

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες εργαζόμενων από την Πάτρα, οι οποίοι τονίζουν ότι οι αυθαιρεσίες των επιχειρηματιών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

«Φτάνουν στο σημείο να υποχρεώνουν τις νεοπροσλαμβανόμενες υπαλλήλους τους, να υπογράφουν χαρτί στο οποίο δεσμεύονται ότι τουλάχιστον για μία πενταετία, δεν θα προχωρήσουν στην απόκτηση παιδιού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εάν κάποια αθετήσει την υπογραφή της, που νομικά δεν έχει καμία ισχύ αφού δεν καλύπτει κανένας νόμος ανάλογες εργοδοτικές απαιτήσεις, βλέπει αυτομάτως τον δρόμο της εξόδου και αν αρνηθεί να υποβάλλει την παραίτησή της τότε, ξεκινά ο Γολγοθάς... έως ότου την αναγκάσουν να αποχωρήσει.

Μία από αυτές τις επιχειρήσεις, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, που λειτουργούσε από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, ανάγκασε το προσωπικό της να υπογράψει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι προσήλθαν οικειοθελώς για εργασία και όχι μετά από απαίτηση της διεύθυνσης.

Οι όποιες καταγγελίες προς την επιθεώρηση εργασίας πέφτουν στο κενό, καθώς η επιθεώρηση εργασίας διαθέτει στην Πάτρα μόλις πέντε άτομα προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ