Απετράπη ακόμη μια περίπτωση αυτοκτονίας μέσω Cyber Alert

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απέτρεψε ακόμη μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου, από αλλοδαπό, υπήκοο Αιγύπτου.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (03-11-2015) το βράδυ, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη καινοτόμο online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου εκδήλωσε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε φιλικό του πρόσωπο, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του ατόμου, καθώς και ο τόπος διαμονής του, σε πόλη της Αιγύπτου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αιγυπτιακές Αρχές, μέσω του Τμήματος SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα