Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι βασανιστές του δίχρονου αγοριού

Προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Τετάρτη πρωί στον ανακριτή Κορίνθου, πήραν 22χρονη μητέρα ενός δίχρονου αγοριού κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ο 23χρονος φίλος της, που κατηγορείται για βαριές σωματικές βλάβες. Το Σάββατο το απόγευμα, η 23χρονη, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιάτου μαζί με το βρέφος και κατήγγειλε ότι την προηγουμένη το απόγευμα στο δρόμο, στο Πάσιο Κορινθίας, ο 23χρονος φίλος της χτύπησε αυτή και το παιδί της.

Οι αστυνομικοί μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Κιάτου την μητέρα και το παιδί, απ' όπου και οι δύο μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Κορίνθου. Αφού εξετάστηκε το παιδί απ' τους γιατρούς, διασωληνώθηκε και μετφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - ενώ η 22χρονη ανύπανδρη μητέρα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο, (που σημειωτέον, δεν είναι ο πατέρας του παιδιού) καθώς και την μητέρα και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της μητέρας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σε βάρος του φίλου της για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι Ρομά. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου παρουσιάστηκαν και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Τετάρτη.

Εν το μεταξύ, εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση του δίχρονου αγοριού,  με τους γιατρούς να ελπίζουν τώρα σε ένα θαύμα για την ανάνηψή του...

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» Μαρίζα Οικονόμου:

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές για την αγριότητά του περιστατικό, κυρίως λόγω της ηλικίας του παιδιού που είναι πολύ μικρό και βρίσκεται τώρα να παλεύει για τη ζωή του.

Το αγοράκι εξακολουθεί να βρίσκεται από το Σάββατο σε εξαιρετικά κωματώδη κατάσταση, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανική υποστήριξη.

Έχει μώλωπες, καψίματα σε όλο του το κορμάκι και έχει σπάσει τα δύο του χέρια. Πραγματικά όλοι έχουμε μείνει άφωνοι με το συμβάν, που έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά.

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι οι τελευταίες εξετάσεις που θα κρίνουν την γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Ελπίζουμε όλοι σε ένα θαύμα, πραγματικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η 22χρονη μητέρα του το μετέφερε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Αρχικά είπε στους αστυνομικούς που ήρθαν για να καταγράψουν το περιστατικό ότι το παιδί έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του, ο οποίος, όμως, είναι στην φυλακή.

Στις 12 το βράδυ αποκάλυψε ότι δράστης του τραγικού περιστατικού ήταν ο 23χρονος φίλος της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι χρήστης ναρκωτικών, κάτι το οποίο, ισχύει, όπως όλα δείχνουν, και για την μητέρα του.

Όπως δηλώνει στο Νewpost o επιμελητής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κορίνθου Σ. Γκιολής:

Το παιδάκι ήρθε σε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με μώλωπες σε όλο του το σώμα. Από την πρώτη στιγμή κρίναμε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα, για να του παρασχεθούν όσο το δυνατόν οι καλύτερες πρώτες βοήθειες. Η μητέρα του έπεσε σε ασάφειες για το περιστατικό και σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δράστης ήταν ο φίλος της, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, κακοποιούσε και την ίδια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα