Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το 2χρονο αγοράκι. Ελπίδες ... σε ένα θάυμα

Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση του δίχρονου Ρομά, που το Σάββατο μεταφέρθηκε σχεδόν ετοιμοθάνατο στο νοσοκομείο Κορίνθου και στη συνέχεια στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον φίλο της 22χρονης μητέρας του, με τους γιατρούς να ελπίζουν τώρα σε ένα θαύμα για την ανάνηψή του...

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» Μαρίζα Οικονόμου:

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές για την αγριότητά του περιστατικό, κυρίως λόγω της ηλικίας του παιδιού που είναι πολύ μικρό και βρίσκεται τώρα να παλεύει για τη ζωή του.

Το αγοράκι εξακολουθεί να βρίσκεται από το Σάββατο σε εξαιρετικά κωματώδη κατάσταση, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανική υποστήριξη.

Έχει μώλωπες, καψίματα σε όλο του το κορμάκι και έχει σπάσει τα δύο του χέρια. Πραγματικά όλοι έχουμε μείνει άφωνοι με το συμβάν, που έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά.

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι οι τελευταίες εξετάσεις που θα κρίνουν την γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Ελπίζουμε όλοι σε ένα θαύμα, πραγματικά.

Η μητέρα και ο δράστης του ξυλοδαρμού, φίλος της έχουν οδηγηθεί, ήδη, στον εισαγγελέα, ενώ το παιδί παρακολουθείται - τηρουμένων των αναλογιών, καθώς βρίσκεται στην εντατική- από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η 22χρονη μητέρα του το μετέφερε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Αρχικά είπε στους αστυνομικούς που ήρθαν για να καταγράψουν το περιστατικό ότι το παιδί έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του, ο οποίος, όμως, είναι στην φυλακή.

Στις 12 το βράδυ αποκάλυψε ότι δράστης του τραγικού περιστατικού ήταν ο 23χρονος φίλος της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι χρήστης ναρκωτικών, κάτι το οποίο, ισχύει, όπως όλα δείχνουν, και για την μητέρα του.

Όπως δηλώνει στο Νewpost o επιμελητής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κορίνθου Σ. Γκιολής:

Το παιδάκι ήρθε σε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με μώλωπες σε όλο του το σώμα. Από την πρώτη στιγμή κρίναμε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα, για να του παρασχεθούν όσο το δυνατόν οι καλύτερες πρώτες βοήθειες. Η μητέρα του έπεσε σε ασάφειες για το περιστατικό και σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δράστης ήταν ο φίλος της, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, κακοποιούσε και την ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ