Πώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε αυτοκτονία 27χρονου

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας Cyber Alert συνέβαλε στην αποτροπή ακόμα μιας αυτοκτονίας. Σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το άτομο που εκδήλωσε την πρόσθεση εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας,  το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής επικοινωνίας, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα για την άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε εγκαίρως το άτομο, που όπως προέκυψε ότι είναι 27χρονος ημεδαπός, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιτότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα