Κουρουμπλής: Η Κάρτα του Πολίτη θα είναι η πρώτη μεγάλη τομή

Την ανάγκη να δημιουργηθούν σύγχρονοι θεσμοί και σύγχρονες δημόσιες δομές στο κέντρο και στην περιφέρεια για να συγκρουστούν, όπως είπε, με τα φαινόμενα της στασιμότητας και της διαφθοράς, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, τόνισε ότι η «Κάρτα του Πολίτη» θα είναι η πρώτη μεγάλη τομή που θα συμβάλλει στους δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει λυθεί το ζήτημα της διασύνδεσης όλων των βάσεων δεδομένων των δημοσίων διοικήσεων.

«Θα προχωρήσουμε στη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που θα απελευθερώσει πολλές εργατοώρες και θα επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα της γραφειοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και προσέθεσε: «Θα πρέπει να κατεδαφίσουμε το κράτος του παραλόγου και να εγκαταστήσουμε τη λογική. Είμαστε εδώ για να συγκρουστούμε με τις απολιθωμένες αναχρονιστικές αντιλήψεις και να δημιουργήσουμε μα σύγχρονη δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, με αντανακλαστικά για να καθοδηγούμε και όχι να καθοδηγούμαστε από συμφέροντα. Να δημιουργήσουμε την κοινωνία των πολιτών και όχι των θεατών. Μια κοινωνία που δεν θα παραχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν χωρίς αυτήν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα