Μαχαιρώματα και επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς προχθές το βράδυ δημιουργήθηκαν αιματηρά επεισόδια μεταξύ των μεταναστών.

Την ίδια ώρα, επικρατεί έντονος προβληματισμός για το τι θα γίνουν ενόψει χειμώνα οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την πλατεία εδώ και ημέρες.

Όπως μετέδωσε το Star, στις 11 το βράδυ της Τρίτης, η πλατεία Βικτωρίας και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε Αγφανούς μετανάστες. Οι μετανάστες χωρισμένοι σε φατρίες, δεν διστάζουν πλέον να συμπλακούν για ασήμαντη αφορμή.

Χθες αργά το απόγευμα και ενώ γινόταν διανομή φρούτων, οι μετανάστες πιάστηκαν ξανά στα χέρια για λίγα ροδάκινα!

Ο δήμαρχος της Αθήνας ζητά - προκειμένου να αδειάσει η πλατεία - από τον Πάνο Καμένο την παραχώρηση κλειστών στρατοπέδων για να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με κύκλους του υπουργείου να τονίζουν πως «η κυβέρνηση αποφασίζει σε κεντρικό επίπεδο. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βοηθάει όπου μπορεί. Ο κύριος Καμίνης επιθυμεί να συμμετέχει στο πάρτι των επιδοτήσεων και τέτοια χάρη δεν θα του την κάνουμε».

Πάντως, οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής του κέντρου, αντιδρώντας στην ανεξέλεγκτη κατάσταση, θα συγκεντρωθούν σήμερα στην πλατεία , ζητώντας την απομάκρυνση των προσφύγων και των μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ