Ιωάννινα: Εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό (bulling), ήταν η ετήσια εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Πνευματικό Kέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Το bulling, αν και στα Μουσικά Σχολεία, έχει μικρούς δείκτες, προσλαμβάνει διαστάσεις προβλήματος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του Σχολείου Ιωάννης Γιώσας και τόνισε: «Με την αποψινή εκδήλωση, οι μαθητές και οι καθηγητές διατράνωσαν την αντίθεση τους σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Παράλληλα επιχειρούμε να διαρρήξουμε την σιωπή στα υποψήφια θύματα. Να μιλήσουν. Είναι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης του bulling».

Πλήθος κόσμου , φοιτητές και εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο οποίο συμμετείχαν και οι 150 μαθητές του σχολείου.

Κορυφαία στιγμή, ήταν όταν παίχτηκε μία σύνθεση εμπνευσμένη από το σύγχρονο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, από σύνολο κρουστών, με δύο ομάδες μουσικών οργάνων, να «μαλώνουν» αρχικά, αλλά στην πορεία, μέσα από το βίωμα της συλλογικής δράσης, συμφιλιώνονται.

Την σύνθεση με κρούστα, δημιούργησαν οι καθηγητές, ευρωπαϊκών κρουστών Αγγελική Κουτσοθανάση και βιολιού Σπύρος Ζέρβας, και το απέδωσαν οι μαθητές .

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακή μουσική από την Θράκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ