Πόσο ήπιε ο Βαγγέλης την μοιραία εκείνη μέρα

Ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη εντόπισαν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε τρία με τέσσερα "σφηνάκια" αλκοόλ - αμελητέα ποσότητα για κάποιον που καταναλώνει αλκοόλ, αρκετή για να προκαλέσει ζάλη όμως σε ένα "καθαρό" οργανισμό όπως αυτός του Βαγγέλη.

Με βάση το δεδομένο αυτό, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων εκτιμούν ότι ο 20χρονος σπουδαστής ήπιε μερικές γουλιές αλκοόλ, πιθανότατα τσικουδιά λόγω της καταγωγής του, για να βρει το σθένος να κόψει την φλέβα του δεξιού χεριού του. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του, εντοπίστηκε ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με άλλα ευρήματα για εργαστηριακή ανάλυση.

Μία εκδοχή που εξετάζεται είναι να το πήρε από το δωμάτιο του κατά τη «φυγή» του από την Σχολή όπως ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, αν και σύμφωνα με το συγκάτοικο του, ο Βαγγέλης φεύγοντας πήρε μόνο τα κλειδιά. Από την άλλη, στην διάθεση της Αστυνομίας υπάρχει το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης παρακείμενου βενζινάδικου στο οποίο καταγράφεται ο 20χρονος στις 2 παρά δέκα το μεσημέρι της εξαφάνισης να περπατάει στο δρόμο με ταχύ βηματισμό. Στο βίντεο αυτό, το οποίο όμως δεν είναι ευκρινές, ίσως να φαίνεται αν ο Βαγγέλης κρατάει κάποιο αντικείμενο.

Από ιατροδικαστικής πλευράς ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να κλείσει σήμερα με την αποστολή του στην Ασφάλεια Ιωαννίνων. Μέχρι το Πάσχα είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί και η προανάκριση ώστε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία. Πάντως, αστυνομικοί κύκλοι διατηρούν επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα της έρευνας ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για το θάνατο του 20χρονου καθώς οι όποιες καταθέσεις έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής αφορούν κυρίως σε παρελθόντα χρόνο και δεν αποδεικνύουν άμεση σύνδεση της αυτοκτονίας με την εμπλοκή άλλων ατόμων, τουλάχιστον με τις προϋποθέσεις που ορίζει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Ειρήνη Ν.
Σχολιάστε το άρθρο: