Σήμερα όλες οι απαντήσεις για τον θάνατο του Βαγγέλη

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται το πόρισμα του Καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη για την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, που θα μας πει τι πραγματικά συνέβη στον Βαγγέλη. Το επίσημο πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Το "στοιχείο- βόμβα" που επεφύλασσαν οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν η σημαντική ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στα σπλάχνα του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ο σπουδαστής φαίνεται πως κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά απ’ αυτό, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανότατα τσικουδιάς. Αυτό οδηγεί τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων να αναζητούν ξανά τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, για να εξακριβώσουν αν είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής κ.Βουγιουκλάκης αναφέρει στην Espresso: «Την Τετάρτη θα μιλήσω για όλα, όταν θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα και θα σταλούν αρμοδίως». Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει κάθε φήμη που βγαίνει από δήθεν «ειδήμονες», σχετικά με πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης είχε δύο τομές στον δεξί του καρπό κι ότι αν διαπιστωθεί ότι είναι μεταθανάτιες, μένει ανοικτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως που έχουν αρχίσει να διαρρέουν λένε ότι στο πόρισμα, το οποίο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση, αναφέρεται ότι βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αίματος στην μπλούζα, το παντελόνι, και το κομποσκοίνι που είχε στο αριστερό του χέρι ο Βαγγέλης, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το δικό του DNA.

Ακόμη, ότι στα νύχια του 20χρονου φοιτητή βρέθηκε μόνο δικό του DNA, κάτι που δείχνει ότι δεν προηγήθηκε πάλη με άλλο άτομο, ενώ από τα κλειδιά και το μαχαίρι που βρέθηκαν δίπλα του, δεν ήταν δυνατή η εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού για ταυτοποίηση, καθώς είχε περάσει πολύ καιρός από το θάνατο του νεαρού και είχαν μεσολαβήσει βροχές και έντονη κακοκαιρία.

Στο χώμα, από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δείγμα του οποίου ελήφθη, δεν εντοπίστηκε το DNA του, λόγω λάσπης.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι καταθέσεις του θείου του άτυχου Βαγγέλη, κ. Γιώργου Βισδιαδάκη όσο και της μητέρας του Μαρίας Γιακουμάκη δεν πρόσθεσαν κάτι νεότερο στο παζλ των ερευνών αφού τα όσα είπαν στους αστυνομικούς επί της ουσίας επιβεβαίωναν τις πρώτες τους καταθέσεις όπως δήλωσε ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η αστυνομία βεβαίως και συνεχίζει τις έρευνές της σε σχέση με το καθεστώς εκφοβισμού σε βάρος του Βαγγέλη και έχει εστιάσει σε τουλάχιστον έξι άτομα κάποια από τα οποία είναι φοιτητές στη Γαλακτοκομική Σχολή ενώ άλλα έχουν πλέον αποφοιτήσει. Να σημειωθεί πως δυστυχώς ως φαίνεται εκτός του βίντεο που προσκόμισε στην αστυνομία πρόσφατα ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης φαίνεται πως υπάρχουν και άλλα βίντεο με καταγεγραμμένες σκηνές βασανιστηρίων του άτυχου Βαγγέλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Ειρήνη Ν.
Σχολιάστε το άρθρο: