Μητέρα Βαγγέλη: Δεν κατάλαβα το μαρτύριο, που περνούσε ο γιος μου

Συντετριμμένη η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη έδωσε την Τρίτη συμπληρωματική κατάθεση στην Εισαγγελία Ρεθύμνου στο πλαίσιο της έρευνας για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν τον γιο της στο θάνατο.

Όπως προκύπτει από τα όσα κατέθεσε η Μαρία Γιακουμάκη, είχε καθημερινή επικοινωνία με τον γιο της, κάτι που αποδεικνύεται και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του Βαγγέλη, ο γιος της ήθελε να μαθαίνει τα νέα της οικογένειάς του και η μητέρα του τα νέα του παιδιού της. Ο άτυχος νέος προγραμμάτιζε να ταξιδέψει στην Κρήτη για τις απόκριες για να παρακολουθήσει το καρναβάλι στο Ρέθυμνο με τους φίλους του, σε δεύτερη κατάθεση της η μητέρα αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική βία που ασκούσαν συμμαθητές στον Βαγγέλη.

Ποτέ όμως δεν είχε πει τίποτα περισσότερο για να μην στεναχωρήσει τους γονείς του. Τις επόμενες ημέρες συμπληρωματικές καταθέσεις αναμένεται να δώσουν ο πατέρας του Βαγγέλη και τα δυο μικρότερα αδέλφια του.

Το τελευταίο βράδυ, σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν βγήκε με τους φίλους του και όταν τον ρώτησε γιατί δεν βγαίνει, είπε ότι είναι κουρασμένος. Δεν κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι ιδιαίτερο, ομολόγησε η μητέρα… Το ίδιο φαίνεται ότι υποστηρίζει και ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος επίσης συντετριμμένος αναρωτιέται γιατί δεν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο παιδί του, που του είχε αδυναμία…

Στο μεταξύ μεθαύριο θα εκδοθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη για την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση. Το πόρισμα αναμένεται από την οικογένεια και όχι μόνο, με κομμένη την ανάσα. Φαίνεται όμως ότι οι πρώτες πληροφορίες δεν ανατρέπουν το σενάριο της αυτοκτονίας, ως αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με τον εκφοβισμό σε βάρος του Βαγγέλη η έρευνα εντοπίζεται σε τουλάχιστον έξι άτομα, κάποια από τα οποία είναι φοιτητές της Γαλακτοκομικής και άλλα έχουν αποφοιτήσει. Το τραγικό είναι ότι εκτός από το βίντεο που έχει ήδη προσκομιστεί φαίνεται ότι έχουν απαθανατιστεί και από άλλους οι σκηνές βασανισμού του Βαγγέλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ