Γιακουμάκης: Ανοίγουν τα στόματα. "Έβλεπα τις μελανιές στα χέρια του"

Συγκλονιστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έγιναν χθες το βράδυ στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο τούνελ».

Μία εβδομάδα πέρασε από την ημέρα που βρέθηκε το άψυχο κορμί του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στο βάλτο, δίπλα σε χωράφι, 800 μέτρα σε ευθεία από τη Γαλακτοκομική σχολή με τις φλέβες κομμένες και το σώμα δαγκωμένο από σκυλιά και άγρια ζώα.

Μία εβδομάδα μετά και όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις.

Την ώρα που οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στην αυτοκτονία, συμφοιτητές του άτυχου νέου είπαν πως ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής σχολής ήταν ενήμερος για ό,τι συνέβαινε, ενώ ανέφεραν για ακόμα μία φορά τα βασανιστήρια που περνούσε εκείνος.

Πρώην φοιτητής της Σχολής μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι τα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη ήταν κοινό μυστικό ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές, ενώ οι μελανιές στα χέρια του από τα χτυπήματα και τα δεσίματα ήταν συχνό φαινόμενο!

«Εγώ τους αποκάλυψα βασανιστήρια στον Βαγγέλη»

«τον κλείδωναν στις τουαλέτες και του έριχναν νερό, τον χτυπούσαν γενικά! Τον είχαν πετάξει πάνω στην ντουλάπα, είχε μείνει τρύπα στην ντουλάπα και αυτό το είχαμε πει στους καθηγητές. Κυκλοφορούσε πολλές φορές με μελανιές στα χέρια, τις είχα δει κι εγώ»!

Όπως τόνισε ο πρώην συμφοιτητής του Βαγγέλη, οι «σκληροί» Κρητικοί είχαν γενικότερα βίαιη συμπεριφορά, καθώς, χωρίς να φοβούνται κανέναν, ξήλωναν πόρτες, νιπτήρες και.. .δέντρα. Μάλιστα, με αφορμή έναν καυγά με έναν άλλο φοιτητή τους έδιωξαν προσωρινά από την Εστία, αλλά τελικά βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν!

Τα περιστατικά ήταν εις γνώση του Διευθυντή, όπως προκύπτει από άλλον πρώην συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σήμερα ζει στο εξωτερικό. Και ο ίδιος είχε, όπως είπε, αντιμετωπίσει την αγριότητα των Κρητικών, αλλά δεν τους φοβήθηκε και σταμάτησε να τον ενοχλούν, ενώ ενημέρωσε τον Διευθυντή.

Όταν ο μάρτυρας ενημέρωσε τους υπεύθυνους της Σχολής για τα βίαια περιστατικά εις βάρος του 20χρονου, αναγκάστηκαν να του αλλάξουν δωμάτιο. Ο Βαγγέλης τότε τον είχε ευχαριστήσει και του είχε πει «αυτό που έκανες δεν το κάνει ούτε αδελφός…»

Σήμερα, ο ίδιος μετανιώνει που απευθύνθηκε στον Διευθυντή κι όχι στην Αστυνομία: «αυτό που έγινε είναι τεράστιο έγκλημα. Ήμουν σ' αυτή τη Σχολή και ντρέπομαι να το λέω. Ο Βαγγέλης ήταν ένα αρνί που μπήκε μέσα σε μια αγέλη λύκων...».

«Έβλεπα τις μελανιές στα χέρια του…»

Ένας ακόμη πρώην φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Όπως είπε στη δημοσιογράφο, τα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη ήταν κοινό μυστικό ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές. Οι μελανιές στα χέρια του από τα χτυπήματα και τα δεσίματα ήταν συχνό φαινόμενο.

Περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη, τη γενικότερη βίαιη συμπεριφορά συγκεκριμένων «σκληρών» Κρητικών. Χωρίς να φοβούνται κανέναν, συνήθιζαν να ξηλώνουν πόρτες, νιπτήρες ακόμα και δέντρα από το Δημόσιο δρόμο, αλλά πάντα έπεφταν στα μαλακά. Με αφορμή έναν καυγά με έναν άλλο φοιτητή τους έδιωξαν προσωρινά από την Εστία, αλλά τελικά βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν.

Θυμάται πως ο Βαγγέλης ήταν ένας χαρούμενος νέος τους πρώτους τρεις μήνες που ήταν στη Σχολή. Μετά έπεσε σε κατάθλιψη.

Οι έρευνες συνεχίζονται και το κουβάρι ξετυλίγεται σταδιακά, αργά και βασανιστικά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει πάνω από 100 καταθέσεις από τα παιδιά που σπουδάζουν στη σχολή και η «ομερτά» αρχίζει να σπάει.

Την ίδια ώρα η αστυνομία κυνηγάει παράλληλα τουλάχιστον τρία άτομα που κανιβάλισαν μέσω blog το νεκρό Γιακουμάκη ανεβάζονται χυδαία, ομοφοβικά και υβριστικά σχόλια πριν καν ταφεί ο νεκρός.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα