Φλώρινα: Άγριος ξυλοδαρμός γιατρών και νοσηλεύτριας!

Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Φλώρινας, καθώς, όπως αναφέρουν, συνοδοί ασθενών επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια χτύπησαν με αγριότητα δύο γιατρούς της χειρουργικής κλινικής που εφημέρευαν, καθώς και την νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων υπογραμμίζεται ότι «τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, δέχονται φραστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς».

Παράλληλα, τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Φλώρινας είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής μας. Θεωρούμε άδικο, η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και δεν φέρουν καμία μα καμία ευθύνη για την λειτουργία και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία».

«Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας», προσθέτουν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας:

«Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Φλώρινας, λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής των περικοπών στην υγεία. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε πέρυσι, 3 Σεπτεμβρίου, στο Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι εμείς πρώτοι αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.

Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες μας ότι τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές είναι κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο και να πράξει ό,τι προβλέπεται για την προάσπιση της ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι εκτίθενται καθημερινά σε τέτοιες καταστάσεις.

Τέλος, γνωστοποιούν την απόφασή τους να προχωρήσουν την Πέμπτη σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα