O κ. Παρασκευόπουλος για την ειδική διάταξη περί bullying

To bullying και η ειδική διάταξη που αναφέρεται σε αυτό και αλλάζει, με αφορμή την τραγική υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης, που είχε το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως ανέφερε ο κος Παρασκευόπουλος, «είχαμε μια διάταξη, η οποία όμως δεν μπορούσε να καλύψει περιπτώσεις όπως αυτή που παρατηρούμε στα Γιάννινα. Αφορούσε την πρόκληση σωματικών κακώσεων, δεν υπήρχε αναφορά για άλλες σοβαρότερες βλάβες υγείας, ακόμη και ψυχικής, ενώ αναφερόταν σε όσους ήταν κάτω των 17 ετών».

O κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν κάποιες λεπτές ισορροπίες: «Από τη μία πλευρά, εάν ένας άνθρωπος έχει πραγματικά οδηγήσει και με δόλο τον άλλον σε αυτοκτονία είναι ποινικά υπεύθυνος με διάταξη του ποινικού κώδικα για τη συμμετοχή σε αυτοκτονία, αλλά χρειάζεται προσοχή. Κάποιοι άνθρωποι όντως είναι ευαίσθητοι, μπορεί να αυτοκτονήσουν για δικούς τους ψυχολογικούς λόγους και δεν θα ήταν σωστό να ενοχοποιούνται για την αυτοκτονία άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται τριγύρω τους».

Επισήμανε δε ότι, σύμφωνα με τη γνώμη του, η νέα διάταξη προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε σκοπιμότητες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα