Βαγγέλη, να βρεις την Ανάσταση που δεν σου δώσαμε ...

"Ράγισαν" και οι πέτρες, στο Σελί Ρεθύμνου, όπου ο αδικοχαμένος, Βαγγέλης Γιακουμάκης, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Την εξώδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ Ευγένιος, ενώ το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, από τα Ανώγεια στην τελετή ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Ο σεβαστός Μητροπολίτης Ρεθύμνου, συγκλόνισε με τον μικρό αλλά σπαρακτικό λόγο του, μετά το πέρας της τελετής.

Αναλυτικά ο κ.κ Ευγένιος ανέφερε με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή  τα εξής:

«Βαγγέλη, καλό μας παιδί,

Αυτό που όλοι απευχόμασταν ,αυτό που όλοι οι Έλληνες έλπιζαν να μην έχουν ζήσει είναι σήμερα μπροστά μας μια τραγική πραγματικότητα.

Γεμίζει πόνο την ψυχή μας αλλά και δύναμη γιατί από τη σιωπή σου κάτι ακούμε μυστικά στις καρδιές μας.

Σου οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο συγνώμη ,αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό που με τη δική σου φυγή μας δίδαξες. Την αντίσταση μπροστά στην σκληροκαρδία των ανθρώπων και την ψευτό-παλληκαριά.

Βαγγέλη σε ευχαριστούμε γιατί ο θάνατος σου κυριολεκτικά γίνεται μια ανάσταση για πολλούς άλλους συνομήλικους σου,για πολλά άλλα παιδιά.

Για αυτό και το μνημόσυνο σου θα είναι ανεξάληπτο στις συνειδήσεις όλων των ανθρώπων που σε γνώρισαν από την αρχή της ζωής σου και ιδιαίτερα τούτες τις τελευταίες ημέρες που κατόρθωσες να γίνεις δικό τους παιδί,δικός τους αδελφός,οικείος του σπιτιού τους.

Ευχαριστούμε λοιπόν από τη καρδιά μας για αυτό το μάθημα της αληθινής ανθρωπιάς και σου ευχόμαστε παιδί μου  καλό Παράδεισο ,Καλό Πάσχα στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα..

Εκεί να βρεις την Ανάσταση που δεν κατόρθωσε τούτος ο κόσμος και τούτη η κοινωνία που φτιάξαμε να σου δώσει..»

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα