Τσούκαλης: Ξέραμε ότι ο Βαγγέλης ήταν κάπου κοντά στη σχολή

Από την πρώτη στιγμή ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης υποστήριζε ότι το «κλειδί» για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο zougla.gr, η εκτίμησή του αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή.

«Νομίζω ότι το γεγονός ότι βρέθηκε ο Βαγγέλης δικαιώνει την άποψή μου. Όταν ξεκινάς μια έρευνα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χτίσεις το προφίλ αυτού του παιδιού. Το προφίλ της οικογένειας, το προφίλ από το περιβάλλον στο οποίο σπουδάζει και εργάζεται. Τα Ιωάννινα και ειδικά η σχολή είναι μια μικρή κοινωνία. Μάθαμε πάρα πολλές πληροφορίες, τις οποίες και αξιοποιήσαμε με εχεμύθεια» δηλώνει ο ιδιωτικός ερευνητής.

«Το παιδί αυτό ήταν συγκροτημένο, χαμηλού προφίλ και πολύ κοινωνικό. Η έρευνά μου αυτό έδειξε. Μια συγκροτημένη οικογένεια ιδιαίτερα αγαπημένη και αγαπητή στην Κρήτη και στην Αθήνα. Το παιδί είχε λοιπόν το κομπολόι του και το κινητό του τηλέφωνο προέκταση του χεριού του. Δεν τα άφηνε ποτέ, ακόμη και στο εργαστήριο, ακόμη και την ώρα του μαθήματος είχε το τηλέφωνο στο χέρι του. Όταν, λοιπόν, μια μέρα κακοκαιρίας φεύγει, χωρίς το τηλέφωνο, χωρίς χρήματα, χωρίς το πάσο, χωρίς το κομπολόι μου λέει κάτι…» προσθέτει.

«Ξέραμε ότι ο Βαγγέλης ήταν κάπου κοντά στη σχολή»

«Δεν πίστεψα ποτέ τις πληροφορίες που έρχονταν και έλεγαν πως είδανε τον Βαγγέλη εκτός της περιοχής. Ένα παιδί το οποίο εκείνες τις ημέρες της εξαφάνισης είχε γίνει τόσο γνωστό, κάποιος θα το είχε δει, κάποιος θα το είχε αναγνωρίσει. Στους φίλους, τους οποίους θα μπορούσε να είχε αποταθεί, σε μια οικογενειακή φίλη, μια φίλη της μητέρας του η οποία μένει εκεί κοντά, δεν πήγε για παράδειγμα να αλλάξει ρούχα… Σε μοναστήρι που ειπώθηκε ήταν σίγουρο ότι δεν πήγε. Παρόλο που πίστευε στον Θεό, δεν ήταν το άτομο το οποίο θα πήγαινε σε μοναστήρι» τονίζει ο κ. Τσούκαλης.

«Με όλα αυτά τα στοιχεία, καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι το παιδί θα έπρεπε να βρισκόταν ή στη σχολή ή κοντά στη σχολή, άρα στην ευρύτερη περιοχή, όπου και βρέθηκε τελικά» υποστηρίζει.

«Είχαμε χτενίσει το σημείο όπου βρέθηκε, αλλά υπήρχε πολύ νερό»

«Εκεί που βρέθηκε ο Βαγγέλης είναι μια περιοχή κοντά στη λίμνη, βαλτώδη, με βλάστηση ιδιαίτερα προβληματική όσον αφορά στην πρόσβαση. Το σημείο όπου βρέθηκε ελέγχθηκε μια-δυο φορές και από δικούς μου συνεργάτες. Την ημέρα που περάσαμε και δεν βρήκαμε τίποτε, ενδεχομένως να είχε πολύ νερό, διότι έβρεχε. Το σημείο λοιπόν εκείνο, στο οποίο λιμνάζει νερό, δεν έδωσε τη δυνατότητα ακόμα και στα εκπαιδευμένα σκυλιά να μπορέσουν να έχουν την κατάλληλη όσφρηση. Επίσης, η σορός δεν μύριζε, διότι οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και σε άλλες υποθέσεις. Στις περιπτώσεις αυτών των εξαφανίσεων το 70- 80% βρίσκονται τυχαία» εξηγεί.

«Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και τους ψάχνουμε»

«Οι έρευνες συνεχίζονται και από την πλευρά της αστυνομίας αλλά και από τη δικιά μας πλευρά. Υπάρχουν άτομα τα οποία πρέπει να καταθέσουν, διότι δεν είχαν καταθέσει στην αρχή. Εμείς θα συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε ό,τι πληροφορίες μπορούμε να βρούμε για τις συνθήκες τις οποίες έζησε ο Βαγγέλης μέσα και έξω από τη σχολή. Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό το παιδί στα καλά καθούμενα έφυγε ένα μεσημέρι και πήγε να κάνει αυτό το διάβημα. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την υπόθεση και αυτούς θα ψάξουμε. Η οικογένεια αυτή θέλει μια δικαίωση, θέλει μια απάντηση» επισημαίνει.

«Δεν υπάρχει θέμα βεντέτας»

Παράλληλα, ο κ. Τσούκαλης διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για βεντέτα μεταξύ των οικογενειών στην Κρήτη, δηλαδή μεταξύ των παιδιών που ενοχλούσαν τον Βαγγέλη και της οικογένειας Γιακουμάκη. «Με εντολή της οικογένειας έχω διαψεύσει οποιαδήποτε πληροφορία για βεντέτα. Η οικογένεια Γιακουμάκη είναι μια πολύ ήσυχη και συγκροτημένη οικογένεια, ιδιαίτερα αγαπητή» διευκρινίζει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα