Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του γιου τους

Με "μπαλωθιές" αποχαιρετούν τον Βαγγέλη οι χιλιάδες κόσμου που έχουν κατακλύσει το Σελλί Ρεθύμνου. Κηδεία και μνημόσυνο μαζί για το Βαγγέλη Γιακουμάκη σήμερα στο Σελλί, ο οποίος, μετά από 1,5 μήνα που κείτονταν νεκρός, έρμαιο στις καιρικές συνθήκες και τα διερχόμενα ζώα, θα ταφεί σήμερα στο Σελλί, χωριό καταγωγής του. Είναι, άλλωστε, ο τόπος που ο Βαγγέλης αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ο τόπος για τον οποίο εργαζόταν εθελοντικά τα καλοκαίρια, βοηθώντας στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο Σελλί, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07.50 το πρωί. Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, είναι "πλημμυρισμένο" με κόσμο που έχει σπεύσει για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Δεν είναι μόνο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Γιακουμάκη. Είναι και άνθρωποι που συμμετείχαν στο δράμα της οικογένειας, που έκαναν το Βαγγέλη "δικό τους παιδί" και σήμερα βρίσκονται στο Σελλί, για να του πουν το τελευταίο "αντίο". Παρόντες στην κηδεία θα είναι και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα. Στη νεκρώσιμο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.

Λύγισε η μάνα

Εκεί, στο Σελλί, οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες», έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου», φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

Εν τω μεταξύ, στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη, όλα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στην ημέρα πένθους, που κήρυξε η τοπική κοινότητα Αρμένων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00 και με απέραντη θλίψη και οδύνη γνωμοδοτεί ομόφωνα η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την τοπική κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα