Αποχαιρετούν με μπαλωθιές τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θρήνος χωρίς τέλος

Στο Σελί του Ρεθύμνου, το χωριό του πατέρα του άτυχου φοιτητή, παίζεται αυτή την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος. Ενός δράματος που ξεκίνησε με bullying, με πιέσεις και κορυφώθηκε με το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η οικογένειά του τα κεντρικά πρόσωπα του δράματος. Η μάνα, ο πατέρας, τα αδέρφια του.

Ένα "ποτάμι" βουβό. Μια λαοθάλασσα μαυροφορεμένη. Το Σελί Ρεθύμνου "βουλιάζει" από τον κόσμο που βρίσκεται εκεί για να αποχαιρετίσει τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ένα παιδί που έφυγε άδικα από τη ζωή. Ίσως θέλουν να ζητήσουν συγγνώμη γιατί κανείς δεν κατάφερε να τον προστατεύσει.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος μετά από 1,5 μήνα που κείτονταν νεκρός, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία λίγο μετά 12:00 με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν με "μπαλωθιές". Παρόντες στην κηδεία ήταν και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Βαγγέλη - Τραγικές φιγούρες οι γονείς

Ο καιρός στο Σελί Ρεθύμνου μουντός. Συννεφιασμένος. Βροχερός. Σαν να κλαίει κι ο Θεός ακόμα για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ενός παιδιού 20 ετών που δεν άντεξε την πίεση και το bullying και, όπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με έναν σουγιά.

Τα μοιρολόγια ακούγονταν από μακριά. Ο θρήνος και η θλίψη έχουν φωλιάσει στο χωριό. Συνεχώς, κόσμος φτάνει στο σπίτι για να συλλυπηθεί την οικογένεια Γιακουμάκη. Όλο το χωριό, συγκλονισμένο, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Βαγγέλης που έζησαν, που γνώρισαν, που είδαν να μεγαλώνει, να γελάει, να ζει, δεν υπάρχει πια.

Το πρωί της Τρίτης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί τον Βαγγέλη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του, ενώ αυτή την ώρα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο φοιτητή.
Με μπαλωθιές και πλήθος κόσμου ο 20χρονος  μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο, ενώ μην αντέχοντας τον πόνο και τη συγκίνηση η μητέρα του λύγισε και λιποθύμησε.

Πομπή με πάνω από 60 αυτοκίνητα συνόδευσε τον νεαρό φοιτητή στο χωριό Σελί, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κηδεία του. Μία μικρή στάση με τη σορό του έγινε στους Αρμένους -εκεί όπου έμενε ο Βαγγέλης- και ακολούθησε ο δρόμος όπου θα γραφτεί η τελευταία πράξη.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστατεί  ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.
Η γειτονιά του Βαγγέλη, στο χωριό του Αρμένοι, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση του τραγικού θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του μιας και - σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας από την ημέρα της εξαφάνισής του - δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εκφοβισμό, την απαξίωση και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχόταν από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.

Με "μπαλωθιές" αποχαιρετούν το Βαγγέλη οι χιλιάδες κόσμου που έχουν κατακλύσει το Σελί, μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσινα στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με το cratalive. Κηδεία και μνημόσυνο μαζί για το Βαγγέλη Γιακουμάκη σήμερα στο Σελί, ο οποίος μετά από 1,5 μήνα που κείτονταν νεκρός, έρμαιο στις καιρικές συνθήκες και τα διερχόμενα ζώα, θα ταφεί σήμερα στο Σελί, χωριό καταγωγής του. Είναι, άλλωστε, ο τόπος που ο Βαγγέλης αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ο τόπος για τον οποίο εργαζόταν εθελοντικά τα καλοκαίρια βοηθώντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο Σελί, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07.50 το πρωί. Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, είναι "πλημμυρισμένο" με κόσμο που έχει σπεύσει για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Δεν είναι μόνο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Γιακουμάκη. Είναι και άνθρωποι που συμμετείχαν στο δράμα της οικογένειας, που έκαναν το Βαγγέλη "δικό τους παιδί" και σήμερα βρίσκονται στο Σελλί για να του πουν το τελευταίο "αντίο". Παρόντες στην κηδεία θα είναι και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα. Στη νεκρώσιμο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.

Εκεί, στο Σελί, οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

Εν τω μεταξύ, στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά συμμετέχοντας στην Ημέρα πένθους που κήρυξε  η Τοπική Κοινότητα Αρμένων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων»
Ημέρα πένθους στα Γιάννενα

Στο λιμάνι των Χανίων βρίσκονταν ήδη, από το Ρέθυμνο, φίλοι και συγγενείς του άτυχου νέου που ζητούσαν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του 20 χρόνου.

Η σορός του άτυχου νεαρού, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο.

Τσούκαλης: Αρχίζουν να ανοίγουν στόματα στα Γιάννενα

«Αρχίζουν να ανοίγουν κάποια στόματα στα Γιάννενα», αποκάλυψε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχετικά με την τραγική κατάληξη του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στοιχεία σοκ για τον εκφοβισμό στην Ελλάδα

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας και αφορούν το φαινόμενο του εκφοβισμού στη χώρα μας. «Ο Βαγγέλης προσπαθούσε να ξεφύγει από μια πραγματικότητα που γινόταν όλο και πιο δυσβάσταχτη» τονίζουν χαρακτηριστικά ψυχολόγοι στην εφημερίδα «Εθνος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού» η χρήση κοροϊδευτικών ονομάτων-παρατσούκλια με ποσοστό 60,7% κυριαρχεί στις μορφές του σχολικού εκφοβισμού, ενώ την 1η θέση στους παράγοντες θυματοποίησης κατακτά με ποσοστό 57% η αδυναμία άμυνας.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα