Εξοργιστικές οι περιγραφές μαρτύρων στο πόρισμα για τον Βαγγέλη

Απίστευτα περιστατικά ενδοσχολικής βίας στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων αποκαλύπτει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, ζούσε μια κόλαση στην σχολή με τα καψόνια που δεχόταν να προκαλούν οργή.

Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα «πειράγματα», παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα άγρια και βίαια δεν ήταν καν καταγεγραμμένα στο ποινολόγιο της σχολής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΔΣ του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» κύριο Σέρκο Χαρουτουνιάν, το ποινολόγιο της σχολής ήταν γεμάτο από παραπτώματα σπουδαστών, ωστόσο κανένα από αυτά δεν αφορούσε περιστατικά ενδοσχολικής βίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο διευθυντής της σχολής, ο οποίος, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, απομακρύνθηκε από την θέση του μέχρι να διευκολυνθεί η υπόθεση δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση για τον λόγο που τα περιστατικά bullying δεν ήταν εγγεγραμμένα στο ποινολόγιο.

Χαρακτηριστικό του τι συνέβαινε τα βράδια στην εστία είναι η μαρτυρία ενός φύλακα, η οποία καταγράφεται και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής.

«Ήταν 8 Μαρτίου του 2014 όταν ακούστηκαν θόρυβοι από το δωμάτιο με αριθμό (…). Στις 23:00 έκανε συστάσεις στους φοιτητές που διέμεναν στο δωμάτιο με τον αριθμό (…). Στις 02:20 άκουσε θόρυβο, έντονη φασαρία και συνεχόμενους ήχους από το ίδιο δωμάτιο. Χτύπησε την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Τους φώναξε να ανοίξουν την πόρτα… Όταν άνοιξαν έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι ο θόρυβος προερχόταν από κάποιο κρεβάτι που μετακίνησαν. Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρώμικο. Είδε τον ένα συγκάτοικο του Βαγγέλη, αναστατωμένο και αναψοκοκκινισμένο».

Σύμφωνα με το πόρισμα, λίγες μέρες πριν ο 20χρονος σπουδαστής εξαφανιστεί, είχε πέσει θύμα bullying για ακόμη μια φορά. Τον είχαν δέσει σε μια καρέκλα χωρίς εκείνος να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Παλαιότερα, οι «νταήδες» της σχολής φέρονται να του είχαν ξυρίσει το κεφάλι, να του είχαν κλείσει το νερό ενώ έκανε μπάνιο, να του έβγαζαν τις τάβλες από το κρεβάτι του, να τον κλειδώνουν στη ντουλάπα κ.α.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη του στο δημοτικό ραδιόφωνο των Ιωαννίνων ο κύριος Κώστας Μάντζαρης, μίλησε για την απομάκρυνση του από την θέση του διευθυντή της σχολής, καθώς και για όλα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Όπως ο ίδιος είπε έχει καθαρή την συνείδηση του και πιστεύει ότι έκανε το καθήκον του όσον αφορά τα περιστατικά που έχουν ακουστεί, μιας και ο Βαγγέλης δεν είχε αναφέρει κάτι συγκεκριμένο στον ίδιο. Μάλιστα, τόνισε πως είχε ενημερώσει την οικογένεια του για τις υπόνοιες που του είχε μεταφέρει η υπεύθυνη εστίας.

Και συνέχισε λέγοντας πως τις τελευταίες μέρες όλοι ασχολούνται με αυτόν και το πόρισμα και έχουν ξεχάσει ότι ο βασικός στόχος είναι να βρεθεί ο Βαγγέλης.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων όλο τον φάκελο της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό του Συμβούλιο στα Ιωάννινα με θέμα τη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Διευθυντής Γαλακτοκομικής Σχολής: Είχαν ενημερωθεί οι γονείς του Γιακουμάκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα