Μαρκογιαννάκης: Ζητά παρέμβαση του Υπουργού και του Εισαγγελέα

Παρέμβαση τόσο του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως όσο και του Εισαγγελέα Ιωαννίνων στην υπόθεση περί εμπλοκής Κρητικού πολιτικού στην υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη ζητά ο πρ.Βουλευτής Χανίων κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης με φόντο και την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση. Ο ίδιος απέστειλε αναφορά αίτηση στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Ιωαννίνων και επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την ταχεία διερεύνηση των καταγγελιών της συγγραφέως κ.Ακρίτα κατά βουλευτή Κρήτης.

Η επιστολή και η αναφορά-αίτηση έχουν ως ακολούθως:

Η επιστολή στον Υπουργό

Κύριε Υπουργέ,

κατ’αρχάς εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Είχα την τύχη να είμαι στη θέση σας πριν από κάποια χρόνια κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και τότε συνθήκες, και γνωρίζω τα προβλήματα μπροστά στα οποία βρίσκεται καθημερινά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Χρειάζεται δύναμη και τύχη. Το πρώτο το έχετε, το δεύτερο σας το εύχομαι.

Παίρνω την πρωτοβουλία να σας απασχολήσω σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης εξαφάνισης του μαθητή της γαλακτοκομικής   σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την καταγγελία της συγγραφέως κ.Ακρίτα, η οποία ομιλεί για παρεμβάσεις πολιτικών, που στόχευαν  στην προστασία εκείνων που δημιουργούσαν τα προβλήματα στο μαθητή.

Η δημοσιοποίηση των όσων υποστηρίζει η κ.Ακρίτα και η δημόσια συζήτηση που ακολούθησε γύρω από αυτά, αναμφίβολα έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα για τους πολιτικούς της Κρήτης, αφού όλοι έχουν καταστεί ύποπτοι.

Ως εκ τούτου,  από τη στιγμή που έχετε γίνει αποδέκτης μιας τόσο σοβαρής καταγγελίας και με δεδομένο τον θόρυβο που έχει προκληθεί , εκτιμώ ότι πρέπει, ανεξάρτητα από το εάν τα καταγγελλόμενα συνιστούν ποινικό αδίκημα ή όχι, ταχύτατα να δοθεί εντολή η έρευνα που γίνεται γύρω από την εξαφάνιση του μαθητή, να στραφεί και προς την κατεύθυνση διερεύνησης της παραπάνω καταγγελίας της κ.Ακρίτα.

Η αναφορά στο Εισαγγελέα

Κ. Εισαγγελέα,

Η εξαφάνιση του μαθητή της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχει δημιουργήσει Πανελλήνια συγκίνηση και ευχή όλων ασφαλώς είναι η ευτυχής κατάληξη της περιπέτειας του νεαρού μαθητή.

Όπως όμως έχει υποπέσει στην αντίληψή σας , τις τελευταίες ημέρες ευρέως συζητείται στα Μ.Μ.Ε η καταγγελία της συγγραφέως κ.Ακρίτας, περί παρεμβάσεων  Βουλευτή  της Κρήτης στο πρόσφατο παρελθόν προς την διεύθυνση  της σχολής, που αποσκοπούσαν στην προστασία όσων παρενοχλούσαν τον μαθητή.

Εάν η καταγγελία είναι αληθής , πιθανόν να έχει διεπραχθή και ποινικό αδίκημα. Ως εκ τούτου επιβάλλεται η υπό την εποπτεία σας διενεργουμένη έρευνα, να στραφεί και προς την κατεύθυνση της εν λόγω καταγγελίας , οι καταλληλότεροι δε να διαφωτίσουν την έρευνα είναι προφανώς η κ.Ακρίτα και ο Δ/ντής της σχολής.

Η παρούσα αίτηση-αναφορά μου γίνεται με την ιδιότητα του επί σειράν ετών Βουλευτή Κρήτης, που ως εκ τούτου αυτόματα καθίσταται ύποπτος και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόθεση υπόδειξης ή παρέμβασης στα καθήκοντα σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα