Αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο. Δεν πιστεύω τίποτα λέει ο πατέρας του

Οι αρχές γνώριζαν για τη δράση του 40χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη στο Περιστέρι από τον Αύγουστο του 2014, η γραφειοκρατία όμως αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Συγκεκριμένα, ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές από πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και βίασε ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο "μάζεψαν" από το... δρόμο άνδρες της ελληνικής αστυνομίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Γίνεται η καταγγελία και η ασφάλεια ανηλίκων στέλνει την υπόθεση στην εισαγγελία Αθηνών, όλα αυτά τον πέρυσι τον Αύγουστο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos. Η εισαγγελία κρίνει την υπόθεση πολύ σοβαρή και με τη σειρά της δίνει εντολή για έρευνα στην ασφάλεια ανηλίκων.

Ο δράστης εντοπίζεται και ταυτοποιείται τον Νοέμβριο του 2014.

Παρόλα αυτά, η γραφειοκρατία κάνει το "θαύμα" της και λειτουργεί εναντίον του κράτους και της δικαιοσύνης. Διάφοροι "ενδιάμεσοι" παράγοντες κωλυσιεργούν και τελικά το πόρισμα, το αποτέλεσμα δηλαδή των ερευνών, φθάνει στην εισαγγελία Αθηνών μόλις πριν από λίγες μέρες, οπότε και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη του 40χρονου.

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει την γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρώτη δικογραφία που αφορούσε βιασμό 14χρονης από το 40χρονο παιδόφιλο, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πειθαρχική προκαταρτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας που αφορούσε στον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από τον 40χρονο παιδόφιλο που συνελήφθη την Κυριακή 1 Μαρτίου στον Κορυδαλλό, λίγο πριν επιχειρήσει και νέα αποπλάνηση σε βάρος 13χρονου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας η δικογραφία υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου του 2014 και «παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη».

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 «η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο, αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.

Πατέρας παιδεραστή: Ο γιος μου δούλευε 15 ώρες την ημέρα. Πότε προλάβαινε να βιάσει;

Με τις εφημερίδες ανά χείρας στο μικρό κατάστημα ψιλικών επί της οδού Κηπουπόλεως στο Περιστέρι, ξεφυλλίζει σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν λεπτομέρειες για τη δράση του 40χρονου γιου του, μετά και την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. "Είναι ψέματα. Αν είναι δυνατόν. Διαβάζω για το διάλογο που είχε με 12χρονο στα Πετράλωνα και για το βιασμό 14χρονης. Δεν πιστεύω τίποτα".

Ο κύριος Γιάννης είναι ο πατέρας του 40χρονου που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας 2/3, τη στιγμή που είχε μόλις εντοπίσει το επόμενο θύμα του, το λεπτό δηλαδή που επιβίβαζε στο βαν του έναν 13χρονο με σκοπό να τον βιάσει. Ο 40χρονος είχε πλησιάσει τον ανήλικο μέσω Facebook και τον έπεισε να συναντηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τις διεστραμμένες ορέξεις του.

Η υπόθεση της σύλληψης του "δράκου" του Περιστερίου θεωρείται μοναδική στα χρονικά της ΕΛ.ΑΣ., λόγω του πλήθους των θυμάτων που φέρεται να προστίθενται στην μακροσκελή λίστα του, ενώ σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεσή του η Εισαγγελία.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 πριν τον Αύγουστο. Σε ερημική περιοχή της Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης να περιπλανιέται μόνο του, σε άθλια κατάσταση και κουρεμένο, ένα κοριτσάκι 14 ετών, το οποίο λίγο πριν είχε βιάσει ο 40χρονος στο σπίτι του και το είχε εγκαταλείψει. Το παιδάκι που εντόπισε τυχαία η Αστυνομία, έδωσε το ψεύτικο προφίλ δήθεν ανήλικου που διατηρούσε ο δράστης στο Facebook μέσω του οποίου “ψάρευε” τα θύματά του.

Η Εισαγγελία έδωσε από τότε την άδεια για άρση απορρήτου και μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εντοπίστηκαν τα πραγματικά του στοιχεία, όμως παρότι το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης στο σπίτι του είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας δεν δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, άδεια για κατ' οίκον έρευνα, ούτε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, χαρίζοντάς του συνεπώς χρονική παράταση να επαναλάβει το ποινικό αδίκημά του ξανά και ξανά υπό το άγρυπνο βλέμμα του νόμου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του NEWS 247 με τον πατέρα του 40χρονου, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για την πρωτοφανή δράση του γιου του.

"Βλέπω φωτογραφίες στα κανάλια με το φορτηγάκι του, αλλά δεν καταλαβαίνει κανείς ότι τα χαρτόνια και τα καλύμματα στο πίσω μέρος τα χρειάζεται για τη δουλειά του. Λόγω του μίνι μάρκετ που διαθέτουμε, μεταφέρει συχνά τρόφιμα και δεν ήθελε να λερώσει το αυτοκίνητο. Αυτό ξέρω εγώ".

Με ελάχιστες και κοφτές κουβέντες περιγράφει ότι τη στιγμή της σύλληψης, ο γιος του βρίσκονταν στην περιοχή του Κορυδαλλού και η αστυνομία τον οδήγησε κατόπιν στο σπίτι του στο Περιστέρι, ακριβώς πάνω από το κατάστημα ψιλικών επί της οδού Κηπουπόλεως. "Προσωπικά, δεν ήμουν στο σπίτι. Ήμουν σε δουλειές σε τράπεζες και ταχυδρομεία. Η γυναίκα μου η Λαμπρινή μου περιέγραψε αργότερα τι είχε μεσολαβήσει. Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το δωμάτιό του, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Ούτε η γυναίκα μου μπορεί να πιστέψει όσα έχουν συμβεί".

Ο πατέρας, συμπληρώνει για το προφίλ του 40χρονου ότι "αν ρωτήσεις όλη τη γειτονιά, θα σου πουν πως ο γιος μου είναι δουλευταράς και όχι εγκληματίας. Όλοι μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Απορώ ποια χρονική στιγμή γίνονταν όλα αυτά, αφού δούλευε 15 ώρες την ημέρα. Αλήθεια, πότε προλάβαινε να βιάσει κιόλας;".

Απόφοιτος σχολής Ηλεκτρονικών και προϊστάμενος σε κατάστημα τηλεπικοινωνιών επί 16 συναπτά χρόνια, βρήκε διέξοδο στην οικογενειακή επιχείρηση ψιλικών που άνοιξε πριν από 2 περίπου χρόνια με τους γονείς του. "Ήταν πωλητής. Δεν είχε ακουστεί κάτι για αυτόν. Δεν θα τον είχαν διώξει αν είχαν υποψίες για το παραμικρό; Όταν του μείωσαν τον μισθό, αναγκάστηκε να παραιτηθεί και ανοίξαμε αυτή την οικογενειακή επιχείρηση. Έδειχνε ευχαριστημένος", λέει και προσθέτει: "Έχουμε αρρωστήσει όλοι. Αυτή τη στιγμή, ο γιος μου είναι στη ΓΑΔΑ με την μητέρα του και η γειτονιά μάς κουτσομπολεύει. Καταστραφήκαμε".

Συγκλονίζει ο διάλογος του παιδεραστή με 12χρονο

Ειδικά σύμβολα, φράσεις, αλλά και ειδικές τεχνικές προσέγγισης των μικρών παιδιών χρησιμοποιούν στο σύνολό τους οι παιδεραστές, όπως και ο 40χρονος που η είδηση της σύλληψής του στο Περιστέρι, την ώρα που είχε κλείσει ήδη τέσσερα ραντεβού με ανηλίκους, συγκλονίζει.

Τους ανατριχιαστικούς διαλόγους μάλιστα που είχε παιδεραστής με 12χρονο αγόρι από τα Πετράλωνα και πλέον ερευνάται και αυτή η υπόθεση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Espresso".

Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα προσέγγισης παιδεραστή σε ανήλικο αγόρι, που έχει "ψαρέψει" στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά ο παιδεραστής καταφέρνει να συναντηθεί με το παιδί και μάλιστα στο ίδιο του το σπίτι, καθώς κατά την διάρκεια τις συνομιλίας ήδη ο δράκος κινείται με το αυτοκίνητο του στην περιοχή.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

Παιδεραστής: Τι κάνεις μπουμπούκι μου;
Ανήλικος: Ποιος;
Παιδεραστής: Ο άνθρωπος σου...
Ανήλικος: Ποιος άνθρωπος;
Παιδεραστής: Αυτός που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι έχεις στο κεφαλάκι σου.
Ανήλικος: Τι θα μου κάνεις;
Παιδεραστής: Καπνίζεις;
Ανήλικο: Πότε πότε.
Παιδεραστής: Θες να κάνουμε μαζί ένα τσιγαράκι;
Ανήλικος: Ποιος είσαι;
Παιδεραστής: Αυτός που θα σε στείλει στα ουράνια και θα ξεχάσεις τα πάντα. Να σου κάνω μια ερώτηση;
Ανήλικος: Τι θες;
Παιδεραστής: Έχεις φίλη;
Ανήλικος: Έχω....
Παιδεραστής: Πάρε και την φίλη σου μαζί να κάνουμε ένα τσιγαράκι και παράλληλα να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι. Που μένεις;
Ανήλικος: Πετράλωνα...
Παιδεραστής: Τώρα μόλις περνάω από εκεί και θα σε πάρω από το iPhone. Είσαι μόνος τώρα;
Ανήλικος: Τέτοια ώρα είμαι πάντα μόνος...
Παιδεραστής: Δεν θες να κατέβεις να σε γνωρίσω που το θέλω πολύ και να πάμε βόλτα με το ωραίο μου αυτοκίνητο;
Ανήλικος: Δεν θα ήταν άσχημα, αλλά δεν έχω μια...
Παιδεραστής: Μην σε νοιάζει, θα πάρουμε στιγμιαίο καφέ και θα το πιούμε στο αυτοκίνητο μου. Είσαι; Είμαι ήδη κοντά σου και νιώθω ήδη πως σε έχω δει.
Ανήλικος: Με δουλεύεις.
Παιδεραστής: Όχι είμαι δίπλα σου.
Ανήλικος: Που ακριβώς;
Παιδεραστής: Στην Οδό ....
Ανήλικος: Κατεβαίνω τώρα αν και είσαι μακριά, θα πάρω όμως μαζί μου κινητό.
Παιδεραστής: Πες μου που ακριβός είναι το σπίτι σου.
Ανήλικος: Στα Πετράλωνα στην οδό .... 18.
Παιδεραστής: Μην κουνηθείς από κει έρχομαι.
Ανήλικος: Οκ θα σε περιμένω στην είσοδο.
Παιδεραστής: Να έλθω επάνω;
Ανήλικος: Οκ έλα πάνω..

Μητέρα παιδόφιλου: Τον γιο μου τον παγίδευσαν

Γονείς Προσοχή! Έτσι προσεγγίζουν οι παιδόφιλοι τα θύματα τους

Το φορτηγάκι του τρόμου. Εδώ βίαζε τα ανήλικα παιδιά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα