Το φορτηγάκι του τρόμου. Εδώ βίαζε τα ανήλικα παιδιά

Συγκλονιστικά στοιχεία για την δράση του 40χρονου παιδεραστή ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή επ' αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να βιάσει ένα 13χρονο αγόρι μέσα στο βαν του τρόμου που είχε για τον σκοπό αυτό.

Οι αρχές φοβούνται ότι θύματα του, έχουν πέσει εκατοντάδες παιδιά. Όταν τον έπιασαν ομολόγησε ότι αμέσως μετά ακολουθούσαν άλλα 4 διαδοχικά ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί και από την Interpol να ερευνηθεί ολόκληρο το διαδικτυακό του παρελθόν.

Το Νοέμβριο του 2014, βίασε μια 14χρονη στο σπίτι του, την κούρεψε και την εγκατέλειψε σε ερημική τοποθεσία.

Το παιδάκι το εντόπισαν οι αστυνομικοί. Την υπόθεση την πήρε το ανηλίκων σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του δράστη για βιασμό, την παρέδωσε στον εισαγγελέα και ζητήθηκε προφορικά να δοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψής του, με αρνητική απάντηση για τις δικαστικές αρχές. Από εκείνη τη στιγμή και μετά είναι άγνωστο, ποια ήταν η πορεία της δικογραφίας.

Αποτέλεσμα ήταν, ο άνθρωπος αυτός να έχει χρόνο και να συνεχίσει το "αρρωστημένο" του έργο.

Ο 40χρονος, το έπαιζε φίλος στα παιδάκια, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και μετά από μήνες προχωρούσε στα ραντεβού.

Εκτός από τον 40χρονο, εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άλλων 5 ατόμων, και συγκεκριμένα τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 33, 35, 39, 45 και ενός ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Ο 33χρονος στη Θεσσαλονίκη, έπειθε κοριτσάκια ότι εκπροσωπούσε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή και γίνεται έρευνα για το πώς χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες που του έστελναν.

Η επιχείρηση "Chat Scanning"

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησαν στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα – ανακριτική διείσδυση, σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ – λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των δεκατριών (13) ετών.

Από τις στοχευμένες έρευνες – συνομιλίες προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και κατά περίπτωση τους πρότειναν, κατόπιν έκδηλων προσβολών της γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους και τρίτων προσώπων.

Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.

Άμεσα αξιολογήθηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα η καταγγελία αυτή από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση, προχθές το μεσημέρι (01.03.2015), η περιοχή όπου θα γινόταν η μεταξύ τους συνάντηση.

Στο σημείο εντοπίστηκε ο 40χρονος κατά τη διάρκεια που είχε επιβιβάσει σε ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου «Van», ιδιοκτησίας του, τον 13χρονο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί του. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.

Ζαχαρωτά και μπισκότα μέσα στο βαν του τρόμου

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.

Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

Ο "εργαζόμενος" σε πρακτορείο" μοντέλων

Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η περίπτωση του 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών, προέκυψε ότι υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.

Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει ανήλικο κορίτσι, 12 ετών, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχεια γυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της δώσει την αμοιβή των 140.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Chat Scanning», διενεργήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Γρεβενών, της Πάτρας και της Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών, καθώς και πλήθος συνομιλιών με έτερους χρήστες, των οποίων τα ψευδώνυμα παραπέμπουν σε ανήλικα άτομα.

Επίσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες SIM , καθώς και δύο (2) συσκευές αποθήκευσης USB Sticks.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τέσσερις ημεδαποί που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ο 40χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, με σχετικό αίτημα, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του.

Γονείς Προσοχή! Έτσι προσεγγίζουν οι παιδόφιλοι τα θύματα τους

Μητέρα παιδόφιλου: Τον γιο μου τον παγίδευσαν

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα