Ανάσα αξιοπρέπειας: Οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μεγάλες συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, με τους πολίτες να φωνάζουν συνθήματα κατά της Μέρκελ και της λιτότητας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επίσης, συγκεντρώσεις έγιναν στο Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη μέχρι και τη Βραζιλία.







Τα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί είναι υπέρ της αλλαγής των πολιτικών στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας, ενώ υπάρχουν και σατυρικά πανό, επηρεασμένα από το πνεύμα των αποκριάτικων ημερών.

Η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών έχει διακοπεί.

8.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 8.000 άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παραμένουν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Λεωφόρος Νίκης, κάθετος της Διαγωνίου και της Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή.

Οι διαδηλωτές, ζητούν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Κρατώντας δε πλακάτ κατά της Γερμανίας, κεντρικό τους σύνθημα αποτελεί «δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα