Σε επιφυλακή ξανά ο Έβρος - Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα κυρίως στις οδικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, στις υδάτινες διαβάσεις ποταμών Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού) και Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στο μεταξύ, τα τελευταία νέα από την Αλεξανδρούπολη «μιλούν» για συνέχεια των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο, με τη στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου, έχει ως εξής: στην περιοχή ΠΕΤΑΛΟ, με όριο επιφυλακής 5,60 μ. και συναγερμού 6,00 μ., η στάθμη στα 5,70 μ. Στην περιοχή ΚΗΠΟΙ, με όριο επιφυλακής 6,00 μ. και συναγερμού 6,40 μ. η στάθμη στα 5,80 μ.

Η γραμμή του ΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, έχει υπερκαλυφθεί από νερά, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων. Η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, κλειστή η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), που θα παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κλειστό είναι και το τμήμα Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής, επί της επαρχιακής οδού και συγκεκριμένα από το 11ο έως και το 21ο χλμ., (λόγω καθίζησης), για οχήματα άνω των (12) τόνων. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων διεξάγεται από την παρακαμπτήριο οδό (μέσω Βυσσινιάς). Για οχήματα κάτω των 12 τόνων επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Επίσης, σύμφωνα με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, λόγω καθίζησης γέφυρας Πετρωτού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Μουζακίου – Αργιθέας, στο 50ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς και το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα