Στον πάγο η χώρα. Στα λευκά και η Αττική

Ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατούν και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν εδώ και ένα 24ωρο την Ελλάδα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει βελτίωση του καιρού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις σήμερα καθώς σε πολλά σημεία το χιόνι που έπεσε χθες έχει μετατραπεί σε παγετό.

Το λευκό τοπίο κυριαρχεί στα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο Αττικής:

Μεγάλα είναι και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα που κατέγραψε η Νέα Τηλεόραση Χανίών.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Όπως δήλωσε στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος την Τετάρτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Μάλιστα χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης, οι οποίες τοπικά στην Κρήτη θα είναι πυκνές.

Κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται αρχικά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και τις Σποράδες βαθμιαία θα σταματήσουν με τα τελευταία χιόνια να πέφτουν στην Εύβοια.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο που αρχικά θα έχουν ένταση 9-10 μποφόρ αναμένεται από τις βραδινές ώρες να εξασθενήσουν λίγο και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες να ομαλοποιηθούν. Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται πολλές ώρες ηλιοφάνεια. «Ηλιος με δόντια όμως», καθώς και αύριο το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Ενδεικτικά το πρωί αναμένονται ελάχιστες θερμοκρασίες (σε βαθμούς Κελσίου):

Φλώρινα -12, Καστοριά -8, Ιωάννινα -7, Τρίπολη -6 , Λάρισα -5.

Και οι μέγιστες όμως θα είναι χαμηλές, στη Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 4-6 βαθμούς.

Τα κλειστά σχολεία σε Αττική

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκαλεί η χιονόπτωση και ο παγετός που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητας Ανατολικής Αττικής:

Δήμος Σαρωνικού: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά. Δήμος Μαραθώνα: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού. Δήμος Αχαρνών: Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου. Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Παραμένουν κλειστά : 1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. 2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης.Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής, ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής ενότητας Εκάλης, Κηφισιάς, Βριλησσίων, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων), αλλά και στους δήμους Αγίας Παρασκευής και του Χολαργού.

Στις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στις από τις 9πμ. Σημειώνεται ότι ο κάθε δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπό εξέλιξη χιονόπτωση και ενδέχεται να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Για το λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους δήμους.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, όπως και του δήμου Φλώρινας, εκτός των παιδικών σταθμών που εκεί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το ίδιο θα ισχύσει στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, όπως και οι 1ος και 2ος Παιδικός Σταθμός του δήμου. Το ίδιο και στους δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων, στις δημοτικές ενότητες Πολυδρόσου και Επταλόφου του δήμου Δελφών, ενώ στην Υπάτη θα μείνει κλειστό μόνον το Γυμνάσιο.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Πύλης, Πινδαίων, Αιθήκων, Μαλακασίου, Κλεινοβού, Χασίων, Τυμφαίων και Καστανιάς του νομού Τρικάλων, καθώς και τα νηπιαγωγεία και δημοτικά του πρώην Δήμου Καλαμπάκας. Επίσης στις δημοτικές ενότητες Καρυάς και Σφακιωτών στη Λευκάδα.

Στην Κρήτη, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον δήμο Βιάννου, σε Ανώπολη, Ασή Γωνιά, Ασκύφου, Βουβά, Ροδοβάνι, Σφακιά στα Χανιά και στον δήμο Καντάνου τα σχολεία σε Έλος, Σκαλωτή και Βαθιανό. Στο Ρέθυμνο κλειστά είναι όλα τα σχολεία σε Ανώγεια και Φουρφουρά, τα δημοτικά σχολεία σε Ζωνιανά, Λιβάδεια, Αξό, Απλαδιανά, Μπαλί, Μυριοκέφαλα, Αποστόλους, Πλάτανο και τα γυμνάσια και λύκεια σε Κράνα, Σύβριτο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα