Ρόδος: Το μεγάλο λάθος του γιατρού λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή

Τότε ο γιατρός της εξέφρασε την άποψη ότι η εγκυμοσύνη θα έπρεπε να διακοπεί καθώς το έμβρυο που θα έφερνε στον κόσμο θα έπασχε από σύνδρομο Terner. Γεμάτη ανησυχία η 38χρονη απευθύνθηκε στον 62χρονο γυναικολόγο προκειμένου να της πει την γνώμη του ως έμπειρος ιατρός. Ο τελευταίος αφού είδε τις εξετάσεις παρέπεμψε την 38χρονη σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου εκεί την συμβούλευσαν να συνεχιστεί η κύηση και να τους επισκεφθεί για επανέλεγχο τον Ιούλιο 2009.

Ωστόσο καθώς η 38χρονη ανησυχούσε επισκέφθηκε τον 62χρονο μαιευτήρα στο τέλος Ιουνίου και εκείνος την προέτρεψε να μεταβεί και πάλι στο νοσοκομείο στην Αθήνα και να μην περιμένει την ημερομηνία που της είχαν ορίσει. Πράγματι η γυναίκα μετέβη στην πρωτεύουσα όπου μετά από μία νέα σειρά εξετάσεων οι γιατροί της είπαν πως η εγκυμοσύνη της θα έπρεπε να διακοπεί καθώς το έμβρυο έφερε πολλά προβλήματα (στους λεμφαδένες, στους πνεύμονες, στην κοιλιά).
Η 38χρονη ρώτησε αν θα έπρεπε η διακοπή να γίνει στην Αθήνα ή στο νησί της και αν αυτό απαιτούσε χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός των Αθηνών της είπε πως ο ίδιος ήταν αδύνατο να το κάνει διότι θα έφευγε εκτός Ελλάδας και εξέφρασε την άποψη πως η κύηση θα έπρεπε να διακοπεί με φαρμακευτική αγωγή και όχι με χειρουργική επέμβαση καθώς αυτή είναι επικίνδυνη μετά τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης.

Η 38χρονη πήγε στο νησί της και ενημέρωσε σχετικά τον 62χρονο, ο οποίος όμως της είπε πως η όλη διαδικασία της αναμονής είναι ψυχοφθόρα για αυτό και είχε αποφασίσει να εισαχθεί σε χειρουργείο με ολική αναισθησία για να μην ταλαιπωρηθεί ψυχικά και σωματικά. Αν και αρχικά η 38χρονη είχε φέρει αντίρρηση τελικά πείσθηκε από τον γιατρό και η επέμβαση προγραμματίστηκε και έγινε στις 30 Ιουνίου 2009 και διήρκησε από τις 14.30 το μεσημέρι έως περίπου τις 17.30 το απόγευμα.

Περίπου μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο 62χρονος γιατρός βγήκε από το χειρουργείο και ενημέρωσε τους συγγενείς της 38χρονης ότι υπήρξαν «δυσχέρειες» κατά την έκτρωση και θα έπρεπε να προχωρήσει σε καισαρική τομή προκειμένου να προστατεύσει την μήτρα και να αφαιρέσει το κεφάλι του εμβρύου το οποίο είχε αποσπαστεί!
Η επέμβαση προχώρησε όπως είπε ο γιατρός και μετά την ολοκλήρωση της οι συγγενείς της 38χρονης έλαβαν την διαβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά, ενώ στον σύζυγο της έδειξαν και το κεφάλι του εμβρύου που δήθεν είχε αφαιρεθεί, τοποθετημένο σε μεταλλικό δοχείο με φορμόλη!

Η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο , συνήλθε από την νάρκωση και μεταφέρθηκε σε θάλαμο όμως με την πάροδο των ημερών η κατάσταση της αντί να βελτιώνεται χειροτέρευε. Όπως η ίδια συνεχίζει την περιγραφή των όσων συνέβησαν στην μήνυση της, στις 4 Ιουλίου 2009 ο πόνος και ο πυρετός συνεχίζονταν και ένιωθε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Το απόγευμα της ημέρας εκείνης η 38χρονη μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο προκειμένου για την αντιμετώπιση «αιμορραγίας» η οποία όπως τους είπε ο 62χρονος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης επέμβασης αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και «οφειλόταν σε παλαιό επιφανειακό αιμάτωμα».

Η 38χρονη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που αρχικά της είχε υποδείξει ο 62χρονος γιατρός και εκεί την ενημέρωσαν πως εντοπίστηκε στην κοιλιά της «ωοειδές μόρφωμα» το οποίο και θα αφαιρούσαν αμέσως ενώ υπήρχε περίπτωση να της αφαιρέσουν και τη μήτρα όπως και έγινε.

Μετά την υποβολή της μήνυσης σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία η υπόθεση παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη και σε βάρος του 62χρονου γιατρού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία της παθούσας και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα