Βόρεια Ελλάδα: Σε ποιά σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν, αυτή την ώρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας επιδοθεί σε έναν ξέφρενο "χορό", που δημιουργεί μια ξεχωριστή εικόνα για τους κατοίκους της πόλης, ενώ το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η χιονόπτωση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από αύριο αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε Μακεδονία και Θράκη.

Αυτή τη στιγμή, το κρύο είναι τσουχτερό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου σε Φλώρινα και Κοζάνη, -3 σε Καστοριά, μηδέν σε Σέρρες και Νευροκόπι Δράμας.

Εξαιτίας, ωστόσο, του καιρού έχουν διαπιστωθεί και αρκετά προβλήματα. Στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), ενώ από παρακαμπτήριες οδούς διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, στο σημείο της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού.

Στην Καστοριά, λόγω διάβρωσης του οδοστρώματος διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς) από 11ο έως 21ο χλμ.

Λόγω του χιονιού, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους θέλουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στο νομό Πέλλας, αλλά και όσους κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ, και Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από 35ο έως 45ο χλμ.

Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.

Στη Χαλκιδική, όπου χιονίζει από νωρίς το πρωί, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου: Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου (από Πολύγυρο έως Γαλάτιστα), Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (από το 65ο έως το 92ο χλμ), Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου - Πλανών, Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου - Γερακινής, Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου - Καλύβων (μέσω Πατελιδά), Εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου, Παλαιά Εθνική Οδό Αρναίας - Θεσσαλονίκης (μέσω Ταξιάρχη), Επαρχιακή Οδό Αρναίας - Στανού, Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγίας.

Δίπλωσαν νταλίκες στην Εγνατία Οδό

Προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία από την χιονόπτωση

Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία

Χιόνια και θερμοκρασίες υπό του μηδενός στο νομό Ιωαννίνων

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα