Οργή και αναστάτωση από τον δήθεν αποφυλακισμό Κατσούλα

Οργή και αναστάτωση προκάλεσε στους συγγενείς των θυμάτων των σατανιστών της Παλλήνης η είδηση που -όπως αποδείχτηκε- ήταν ψευδής ότι ο 44χρονος σήμερα εγκέφαλος της ομάδας Ασημάκης Κατσούλας είχε αποφυλακιστεί υπό όρους. Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που κυκλοφόρησε το πρωί του Σαββάτου και ανέφερε ότι έπειτα από 22 χρόνια εγκλεισμού του σε διάφορες φυλακές της χώρας, ο «γιος του Εωσφόρου» αναπνέει αέρα ελευθερίας, καθώς έγινε δεκτό από το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα αποφυλάκισης που είχε υποβάλει. Η «είδηση» αναπαράχθηκε από όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκαλώντας αρνητικά σχόλια. Οπως διαπιστώθηκε όμως επρόκειτο για γκάφα της εφημερίδας, που δεν φρόντισε να διασταυρώσει τις πληροφορίες της προτού προκαλέσει σάλο με ένα καθ' όλα αστήρικτο δημοσίευμα!

Το απόγευμα της Κυριακής κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισαν ότι ο Κατσούλας παραμένει στις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς Χανίων, καθώς το δικαστικό συμβούλιο, στο οποίο είχε προσφύγει από τον περασμένο Μάρτιο, απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής του. «Το δικαστικό συμβούλιο Χανίων, αφού εξέτασε την τρίτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του Ασημάκη Κατσούλα, αποφάσισε να μην επιτρέψει την υπό όρους αποφυλάκισή του. Η αίτηση απορρίφθηκε όπως και οι προηγούμενες» επισήμαναν χαρακτηριστικά δικαστικές πηγές.

Φρικτός θάνατος

Οι συγγενείς της 14χρονης Δώρας Συροπούλου και της 28χρονης Γαρουφαλιάς Γιούργα που είχαν βρει φρικτό θάνατο στα χέρια του Κατσούλα και των συνεργών του πάγωσαν στο άκουσμα της «πληροφορίας», καθώς ένιωσαν ότι ο εφιάλτης που είχαν βιώσει, επέστρεφε! Κανείς δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο άνθρωπος που είχε σχεδιάσει, οργανώσει και εκτελέσει τις δύο δολοφονίες θα κυκλοφορούσε πλέον ανάμεσά τους!

Μάλιστα, μιλώντας ο θείος της Γαρουφαλιάς Γιούργα, Μάκης Γιούργας, ξέσπασε κατά των δικαστικών Αρχών, οι οποίες θεώρησε -βάσει του αδιασταύρωτου δημοσιεύματος- ότι επέτρεψαν σε έναν αμετανόητο και αιμοσταγή δολοφόνο να αφεθεί ελεύθερος. «Να χαιρόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη που πήρε μια τέτοια απόφαση... Πρόκειται για ατόπημα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς άφησαν ελεύθερο έναν αμετανόητο δολοφόνο, ο οποίος ακόμη και σήμερα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του. Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς, από τον σύζυγο και τον γιο της Γαρουφαλιάς, ο οποίος έχασε τη μάνα του από τη μια στιγμή στην άλλη. Που όλη του τη ζωή δεν χάρηκε τη μάνα του» τόνισε και πρόσθεσε:

«Αφησαν ελεύθερη τη Μαργέτη, πέρυσι άφησαν ελεύθερο τον Δημητροκάλη, σήμερα τον αρχηγό τους... Αν κάποιος από εμάς τον πετύχει, αναρωτήθηκαν πώς θα αντιδράσουμε; Πώς θα αντιδράσει το παιδί της Γαρουφαλιάς, ο Παντελής, αν δει μπροστά του τον δολοφόνο της μάνας του, που τη στερήθηκε στα επτά χρόνια του και σήμερα είναι 29 ετών; Αυτό το παιδί είναι το μεγαλύτερο θύμα των σατανιστών».

Οι τελετές της μαύρης μαγείας και οι δύο δολοφονίες

Ηταν Δεκέμβριος του 1993 όταν έγιναν γνωστά τα εγκλήματα των τριών νεαρών που έγιναν γνωστοί ως οι «σατανιστές της Παλλήνης». Θύματά τους ήταν δύο γυναίκες, η 14χρονη Δώρα Συροπούλου και η 28χρονη Γαρουφαλιά Γιούργα, τις οποίες δολοφόνησαν σε τελετές μαύρης μαγείας τον Αύγουστο του 1992 και τον Αύγουστο του 1993. Η Δήμητρα Μαργέτη είχε κατηγορηθεί για συνέργεια και είναι ελεύθερη από το 2001. Κατάφερε να φτιάξει τη ζωή της, καθώς παντρεύτηκε και έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Ο Μάνος Δημητροκάλης εξέτισε τα 2/3 της ποινής του και βγήκε από τις φυλακές πέρυσι. Ο Ασημάκης Κατσούλας, γνωστός και ως «Μαύρος άγγελος», έχει καταδικαστεί σε ποινή δις ισόβια και 12 μήνες. Εχει εκτίσει τα  3/5 της ποινής του και ζήτησε επανειλημμένα να αφεθεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα