Σε συναγερμό η Βόρεια Ελλάδα - Έπεσε το φράγμα του Έβρου

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου που εισχωρούν στην ελληνική πλευρά από τη Βουλγαρία, προκάλεσαν την καταστροφή περίπου 100 μέτρων από τον φράχτη που είχαν κατασκευάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την αποτροπή των μεταναστών.

Η ροή των υδάτων είναι συνεχώς αυξανόμενη μετά την απόφαση των βουλγαρικών αρχών να ανοίξουν το φράγμα του Ιβαήλογκρατς, προκειμένου εκτονωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στη γειτονική χώρα.

Την Τετάρτη θα είναι η κρισιμότερη μέρα οπότε αναμένεται να κορυφωθεί η ροή, μέσα στην κοίτη του ποταμού Άρδα, δεδομένου ότι χρειάζονται περί τις 12 ώρες για την μετακίνηση όλου του όγκου των υδάτων από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα.

Επίσης αποκλεισμένο συνεχίζει να είναι το τμήμα της Εθνικής Οδού, που οδηγεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λόγω της υπερχείλισης του νερού που κάλυψε το οδόστρωμα, ενώ δεν λειτουργεί και το τελωνείο στις Καστανιές.

Σε ό,τι αφορά πάντως τον φράχτη, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, δήλωσε πως πρέπει να παραμείνει παρά το γεγονός ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της κατασκευής και "ύπαρξης του".

Αναλυτικά ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε:

"Ο φράχτης  στον Έβρο δούλεψε αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης" και υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της χώρας να περιφρουρεί τα σύνορα. Ωστόσο, σημείωσε: "αν μπει, περάσει τα σύνορα, ένας  άνθρωπος, θα έχει στέγη, τροφή, νοσοκομειακής περίθαλψη. Θα είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, αυτό είναι πολιτισμός".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα