Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Μέχρι και 9 μποφόρ στο Αιγαίο!

Ξεκίνησαν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ισχύει μερική απαγόρευση απόπλου, αφού οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, από τον Πειραιά τα δρομολόγια γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα, μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τα νησιά ανατολικού και βορειανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα - Σαλαμίνα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα γίνει το απογευματινό δρομολόγιο στις 5:30 του πλοίου «Θεολόγος» για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ στο λιμάνι του Λαυρίου, τα πλοία είναι δεμένα.

Στο μεταξύ, η MINOAN LINES λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρείας με το πλοίο CRUISE EUROPA στη γραμμή Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα θα γίνει στις 19:30 το απόγευμα και όχι στις 17:00 από το λιμάνι της Πάτρας για Αγκόνα. Επίσης, το πλοίο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Ιονίου δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συνιστάται πάντως στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα