Μαθήτριες απειλούσαν με μακελειό: Θα σας αιματοκυλίσουμε

Ανησυχία στις αστυνομικές Αρχές  προκαλεί η νέα διαδικτυακή «μόδα» ανταλλαγής μηνυμάτων, μέσω ιστοσελίδας, καθώς διαπιστώνονται περιστατικά άγριου cyber bullying (διαδικτυακός εκφοβισμός) μεταξύ μαθητών.

 

Πρόκειται για μία πλατφόρμα, η οποία μετρά πάνω από 140.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες, κυρίως παιδιά και εφήβους από όλο τον κόσμο και στην οποία οι χρήστες δημιουργούν ένα προφίλ, για να δέχονται ερωτήσεις και να απαντούν ή το αντίστροφο.

 

Ωστόσο, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις cyber bullying, μέσω της ιστοσελίδας.

 

Προσφάτως, μάλιστα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση με τρεις μαθήτριες γυμνασίου, οι οποίες απειλούσαν τους συμμαθητές τους, γράφοντας: «Θα πάρουμε τις καραμπίνες και θα σας αιματοκυλίσουμε. Ρουθούνι δεν θα μείνει».

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση συγκέντρωσε πάνω από 40 θετικά σχόλια και προσφορές για συμμετοχή στο επικείμενο…αιματοκύλισμα των μαθητών.

 

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αμέσως σήμανε συναγερμός.

 

Περίπου 30 αστυνομικοί περικύκλωσαν το σχολείο την επίμαχη μέρα, για να αποτρέψουν την επίθεση με καραμπίνες, που υποτίθεται ότι ετοίμαζαν οι τρεις μαθήτριες (η μία, κόρη στρατιωτικού και οι άλλες δύο, κόρες καθηγητών του γυμνασίου). Η επίθεση δεν έγινε ποτέ, αλλά οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τρεις μαθήτριες και πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια τους με εντολή εισαγγελέα.

 

Οι άνδρες της Δίωξης σχημάτισαν δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και οι γονείς των τριών μαθητριών, με την κατηγορία της εποπτείας ανηλίκων.

 

Πηγή: Δημοκρατία enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα