Έβρος: Θρίλερ με την εξαφάνιση 12 Τούρκων

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, στην περιοχή μεταξύ Ορμενίου και Δικαίων Έβρου, για τους 12 Τούρκους τουρίστες που κάλεσαν, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, ζητώντας βοήθεια.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν, με όλα τα αναγκαία μέσα, τόσο στη στεριά, όσο και στον ποταμό Έβρο, χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος τους.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία με τους 12 αλλοδαπούς και το πιο πιθανό είναι ότι τελικά βρήκαν τον προσανατολισμό τους, χωρίς να ειδοποιήσουν ότι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια.

Να σημειωθεί, ότι οι τουρίστες αναζητούνταν από την Παρασκευή και μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή της Πιερίας, λόγω λάθους που έγινε κατά την αναζήτηση του σήματος, εξαιτίας αντανάκλασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, ένα λάθος οδήγη­σε στην εκτίμηση ότι το σήμα εντοπισμού της κλήσης έκτα­κτης ανάγκης στον ευρωπαϊ­κό αριθμό «112», προερχόταν από τα Πιέρια Όρη και έτσι εστάλησαν εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυρο­σβεστικής, προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Τελικά και παρά την πο­λύωρη προσπάθεια των δυ­νάμεων διάσωσης να εντο­πίσουν τους 12 τουρίστες στην περιοχή, αποκαλύφθηκε το λάθος και διαπιστώθηκε ότι το σήμα προέρχεται από τον Έβρο.

Αμέσως ακυρώθηκε η επι­χείρηση διάσωσης στα Πιέρια και ξεκίνησε νέα, στον Έβρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφο­ρίες από αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν πρόκει­ται για τουρίστες, αλλά για δουλεμπόρους μαζί με μετανάστες, που κατά τη συνήθη πρακτι­κή τους καλούν σε αυτό τον αριθμό για να δηλώσουν το σημείο που έχουν «χαθεί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα