Υπόθεση Ξηρού: Τα τρία διαφορετικά πρόσωπα της Αγγελικής

Στη γιάφκα του Λουτρακίου βρισκόταν λίγη ώρα πριν τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, η 22χρονη Αγγελική.

Οι κινήσεις της Αγγελικής έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τι έκανε η 22χρονη, ακόμη και την ημέρα της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού. Χάρη σε αυτά τα βίντεο ξέρουν και πως είναι  σημερινή εικόνα της νεαρής, η οποία είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι στην φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας.

Η Αγγελική 2 ώρες και 15 λεπτά πριν τη σύλληψη Ξηρού στις 3 Ιανουαρίου, φτάνει με ραδιοταξί από το Λουτράκι στα ΚΤΕΛ Κορινθίας στον Ισθμό, φορώντας τζιν, μαύρο μπουφάν, άσπρο κασκόλ και κορδέλα στα μαλλιά κατευθύνεται προς το ταμείο. Ζητάει εισιτήριο, ενώ κοιτάζει συνέχεια πίσω της νευρικά. Παίρνει το εισιτήριο και πηγαίνει στη διπλανή καφετέρια. Δυο λεπτά αργότερα παίρνει τον καφέ της και βγαίνει από τα ΚΤΕΛ. Απομακρύνεται από τους υπόλοιπους επιβάτες που περιμένουν το λεωφορείο για την Αθήνα και πηγαίνει στην πίσω πλευρά του κτιρίου, όπου παρέμεινε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να έρθει το λεωφορείο. Κανείς γύρω της δεν μπορεί να φανταστεί ότι λίγες ώρες αργότερα θα την αναζητά όλη η αστυνομία.

Εκείνη την ημέρα ήταν πιθανότατα και η τελευταία φορά που πήγε στην γιάφκα του Λουτρακίου.  Οι οδηγοί ταξί που μετέφεραν την Αγγελική από τη λίμνη προς τον προαστιακό ή τα ΚΤΕΛ, δεν γνώριζαν την ταυτότητα της. Τη θυμούνται όμως, σαν πελάτισσα, αφού όπως είπαν, μια νεαρή κοπέλα που μένει στην ερημιά, τραβάει την προσοχή.  «Ιδίως το χειμώνα είναι λίγες οι κούρσες που βγαίνουν από εκεί, γι΄αυτό και τη θυμόμαστε σαν πελάτισσα. Αν ήταν μέσα στο Λουτράκι, δε θα τη θυμόμασταν» ανέφερε οδηγός ταξί.

Η Αγγελική είχε ξεκαθαρίσει στο μεσίτη, ότι δεν ενδιαφερόταν να νοικιάσει ένα σπίτι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Το κρησφύγετο του Λουτρακίου, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων 45 τάπερ, μασούρια εκρηκτικής ύλης, κροτίδες και ένα πιστόλι, είναι χωμένο μέσα στα ελαιόδεντρα. Ακόμη, φαίνεται ότι πηγαινοερχόταν στην Αθήνα για να προετοιμάσει το μεγάλο χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 29 Δεκεμβρίου, όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, προσπάθησε να αγοράσει νιτρομεθάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται και για κατασκευή εκρηκτικών. Με παρόμοια ρούχα, τζιν, μαύρο μπουφάν και μαύρη κορδέλα  στα μαλλιά επισκέφτηκε εταιρεία χημικών στη Νέα Χαλκηδόνα. Από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι η 22χρονη έκανε μια βόλτα μπροστά από την εταιρεία, περιεργάστηκε το χώρο και απομακρύνθηκε απ’ αυτόν, όμως στη συνέχεια έκανε μια στροφή και γύρισε πίσω αποφασισμένη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα