Χίος: Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλες περιοχές της χώρας βρίσκεται και στην Χίο, με ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου πλοίων από τα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις για την κοπή και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, στην οδό Θεοπόμπου, καθώς και στον δρόμο προς την Νέα Μονή. Ιδιαίτερα στις περιοχές των καμένων εκτάσεων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από τις πτώσεις των δέντρων και εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή όσων κινούνται στις υπόψη περιοχές.

Σοβαρότερα είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και ειδικότερα στον δρόμο Χίος – Βολισσός, όπου το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις συνεχίζεται. Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας τις εκτεταμένες κατολισθήσεις στο τμήμα από την Βολισσό έως το Άγιο Γάλας. Ανάλογα προβλήματα έχουν παρουσιασθεί και στην περιοχή της Κατάβασης, ενώ στην περιοχή της Παρπαριάς έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δρόμου.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χίου κ. Γιώργος Ζώας γίνεται συνεννόηση με την περιφερειακή ενότητα Χίου, προκειμένου να επέμβει τεχνικό συνεργείο του δήμου Χίου στην περιοχή των κατολισθήσεων και να καθαρίσει τον δρόμο, η κίνηση στον οποίο σε ορισμένα σημεία είναι από προβληματική έως και επικίνδυνη.

astraparis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα