Πού έβρισκε τα χρήματα ο Χριστόδουλος Ξηρός;

Πάνω από 20.000 ευρώ κοστίζει στη μαύρη αγορά ο οπλισμός που βρέθηκε και στις δύο γιάφκες της ομάδας Ξηρού σε Ανάβυσσο και Λουτράκι, ενώ οι τρομοκράτες ξόδευαν περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα για την ενοικίαση των δύο ακινήτων που είχαν μετατρέψει σε αποθήκες βαρέως οπλισμού. Αυτά κάνουν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να διενεργεί εξονυχιστικές έρευνες εντός και εκτός φυλακών αναζητώντας τους τρόπους χρηματοδότησης της οργάνωσης.

Oι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε μια ληστεία η οποία διαπράχθηκε στις 8 του περασμένου Αυγούστου σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Σαρωνίδας. Τότε τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους με περούκες και ψεύτικα μουστάκια, εισέβαλαν στην τράπεζα και ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή όπλων. Οι δράστες άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Το στοιχείο που είχε κάνει τότε την Αντιτρομοκρατική να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη ληστεία ήταν το γεγονός πως στη συνέχεια οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία που θα οδηγούσαν στην εξακρίβωση της ταυτότητάς τους.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πια πως στη ληστεία συμμετείχε ένα από τα άτομα που ήδη αναζητούνται για τη μεγάλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Δίστομο το περασμένο καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος φέρεται ότι παρέδωσε στην ομάδα Ξηρού μέρος της λείας από τη Σαρωνίδα ή ολόκληρο το ποσό και μάλιστα κατά παραγγελία μέσα από τις φυλακές!

Παρέα με Πυρήνες

Αλλωστε ο ίδιος νεαρός, που είχε συλληφθεί παλαιότερα για άλλες ληστείες, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε στενή παρέα με πρόσωπα που διατηρούν ηγετικό προφίλ μεταξύ των κρατουμένων για την ένοπλη οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο μεταξύ, ο φορητός υπολογιστής που βρέθηκε στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται να κρύβει καλά φυλαγμένα τα μυστικά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν καταφέρει ακόμα να «ξεκλειδώσουν» τον σκληρό δίσκο του, ο οποίος είναι ασφαλισμένος με διπλό κλειδάριθμο που είναι δύσκολο να σπάσει. Το γεγονός αυτό δείχνει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι ο υπολογιστής κρύβει μεγάλα μυστικά στον σκληρό δίσκο του και οι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού φρόντισαν να τον «κλειδώσουν» με ένα δυσεπίλυτο γρίφο, για την περίπτωση που έπεφτε στα χέρια των Αρχών, όπως τελικά έγινε.

Στην περίπτωση που οι προσπάθειες των ειδικών στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. πέσουν στο κενό, θα αναζητηθεί βοήθεια από εργαστήρια του εξωτερικού. Δηλαδή ο υπολογιστής θα σταλεί στην Αστυνομία της Γερμανίας προκειμένου να γίνει επεξεργασία με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Στα εξελιγμένα εργαστήρια της γερμανικής Αστυνομίας έχουν ήδη σταλεί οι τηλεκάρτες που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου προκειμένου οι ειδικοί να «διαβάσουν» το τσιπάκι τους και να διαπιστώσουν με ποιους συνομιλούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα