Πώς σκότωσε τον Μένη Κουμανταρέα ο Ρουμάνος που συνελήφθη

Έναν από τους δύο αλλοδαπούς δράστες της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, έχει συλλάβει η Αστυνομία.

Αύριο αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους των αρμοδίων διωκτικών Αρχών.

Σε βάρος του 25χρονου Ρουμάνου Στεφάν M καθώς και του ασύλληπτου συνεργού του οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής (κατά του ενός δράστη).

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών. Ο Κουμανταρέας βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στις 6 Δεκεμβρίου. Έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά και στραγγαλίστηκε με τα χέρια. Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης αλλά ήταν φανερό ότι είχε γίνει έρευνα στο χώρο.

Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι τη μοιραία εκείνη ημέρα ο συγγραφέας με τον 25χρονο και τον ομοεθνή του που καταζητείται, είχαν ραντεβού στο διαμέρισμά του. Για άγνωστους προς το παρόν λόγους τσακώθηκαν, τον έσπρωξαν και ο Κουμανταρέας έπεσε και χτύπησε. Ωστόσο, η επίσημη εκδοχή για το θάνατό του κάνει λόγο για στραγγαλισμό.

Ο Ρουμάνος ομολόγησε ότι τον περίμεναν στο ασανσέρ για να του ζητήσουν χρήματα αφού πίστευαν ότι είχε μετρητά από πώληση ακινήτου. Στη συνέχεια πήγαν μέσα στο διαμέρισμα όπου και έγινε η συμπλοκή.

Ο Ρουμάνος είναι στην Ελλάδα από τα 16 του χρόνια και είναι γνωστός σε στέκια όπως αυτό του Πεδίου του Άρεως και της πλατείας Βικτωρίας. Δεν έχει κάποια σταθερή δουλειά κι έμενε με τον αδερφό του σε μια γκαρσονιέρα στα Τουρκοβούνια.

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα