Νέα γιάφκα Ξηρού στο Λουτράκι - Εν αναμονή των ευρημάτων

Στα ευρήματα που θα έρθουν στο φως από την έρευνα στη δεύτερη γιάφκα που είχε στήσει στο Λουτράκι ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του εστιάζονται τώρα οι έρευνες των διωκτικών αρχών.

Όσο περνούν οι ημέρες και αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τρομοκρατικό χτύπημα με την ονομασία «Γοργοπόταμος» με στόχο τις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο αποκαλύπτεται η πολυπλοκότητα και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του εγχειρήματος που είχε θέσει σε εφαρμογή ο «Μανώλης» της 17Ν.

Ο μεγάλος όγκος οπλισμού, τα πολλά αυτοκίνητα που χρειάζονταν για να στηθεί η γιγαντιαία τρομοκρατική επιχείρηση και ο αριθμός των ατόμων που θα συγκροτούσαν την ομάδα υποστήριξης του χτυπήματος συνηγορούν στο ότι οι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού είναι πολυάριθμοι.

Υυψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αλλά και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας εκτιμούν ότι ο αριθμός των συνεργατών του «Μανώλη» της 17Ν είναι διψήφιος, δηλαδή περισσότεροι από 10.

Στο Λουτράκι εκτιμάται ότι υπάρχει υλικό που θα ταυτοποιήσει τα στοιχεία των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού στη νέα ομάδα που συγκρότησε μετά την απόδρασή του από τον Κορυδαλλό.

Αναζητώντας την μυστηριώδη Αγγελική

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει δύο άτομα ως συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού. Τη νεαρή που είχε θεαθεί αρκετές φορές στο πλευρό του στην Ανάβυσσο, καθώς και τον 30χρονο που είχε μεσολαβήσει για την ενοικίαση του σπιτιού στη νοτιοανατολική Αττική.

Η κοπέλα, ονόματι Αγγελική, είχε φυγαδεύσει τον Χριστόδουλο Ξηρό μετά την απόδρασή του και εκτιμάται ότι τον βοήθησε στην οργάνωση του χτυπήματος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της Αναβύσσου δεν επαρκούν για να φωτίσουν τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά της. Πολλοί περίοικοι την είχαν δει κατά καιρούς στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή φαίνεται ότι κατάγεται από την Ικαρία, τον τόπο καταγωγής και του Χρ.Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες των διωκτικών αρχών, η νεαρή φέρεται να στρατολογήθηκε πρόσφατα στη «Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς». Πρώτος στη λίστα είναι ο μεσολαβητής για την ενοικίαση της γιάφκας στην Ανάβυσσο. Είναι νεαρός ονόματι Θεοχάρης Χρυσάκης.

Οι διωκτικές αρχές αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα της έρευνας σε ένα λαπτοπ που βρέθηκε στην Ανάβυσσο αλλά είχε κωδικούς και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να ανακτηθούν τα αρχεία που περιείχε.

Τα ευρήματα στη νέα γιάφκα

Οι διωκτικές αρχές έφθασαν στη γιάφκα του Λουτρακίου όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε την αστυνομία, αναγνωρίζοντας την κοπέλα στην πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στην Ανάβυσσο, ως το άτομο που ενοικίασε το σπίτι τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οικήματος, το σπίτι στο Λουτράκι ενοικιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και το μισθωτήριο θα έληγε την ερχόμενη Πέμπτη, δηλαδή σε δύο ημέρες.

Οι διωκτικές αρχές έφθασαν στη γιάφκα της Περαχώρας που ήταν, όπως φαίνεται το «εργαστήριο» κατασκευής των εκρηκτικών που θα χρησιμοποιούνταν στην επίθεση στον Κορυδαλλό.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να ερευνήσουν το χώρο και βρέθηκαν μπροστά σε τάπερ από τα οποία προεξείχαν καλώδια φοβούμενοι ότι το σπίτι ήταν παγιδευμένο.

Στην αυλή του σπιτιού η αστυνομία εντόπισε:

• Δυο τσουβάλια με νιτρική αμμωνία, που είναι η πρώτη ύλη για το ANFO, την αμμωνιοδυναμίτιδα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

• Δυο οχήματα, ένα λευκό βαν κλεμμένο από την Αθήνα, καθώς και ένα μαύρο τζιπ χωρίς πινακίδες. Τα οχήματα αυτά όπως εκτιμάται θα χρησιμοποιούνταν για τη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, των συνεργών του, καθώς και των φυγάδων των «Πυρήνων».

Το άνοιγμα των φυλακών Δομοκού ήταν η αιτία για το χτύπημα;

Οι διωκτικές αρχές ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο το τρομοκρατικό χτύπημα στον Κορυδαλλό να στήθηκε λόγω του ανοίγματος των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, όπου πιθανότατα να μεταφέρονταν ορισμένα από τα προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού Φραγκίσκος Ραγκούσης διέψευσε εκ μέρους του εντολέα του τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το στόχο του «σχεδίου Γοργοπόταμος». Ωστόσο, τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» με επιστολή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαίωσαν όλες τις πληροφορίες ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές είχε ως σκοπό την απελευθέρωσή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα