Παγιδευμένη με εκρηκτικά η γιάφκα του Ξηρού στο Λουτράκι

Στα ίχνη και άλλων κρησφύγετων του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το μεσημέρι της Δευτέρας άνοιξε και δεύτερο μέτωπο ερευνών αυτή τη φορά στο Λουτράκι Κορινθίας. Στην παραλιακή πόλη εντοπίστηκε σπίτι που είχε ενοικιαστεί στα στοιχεία της πλαστής γυναικείας ταυτότητας που εντοπίστηκε στην οικία-γιάφκα της Αναβύσσου.

Άνδρες της σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται στο Λουτράκι και ερευνούν το σπίτι που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 57χρονος τρομοκράτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην μονοκατοικία έξω από το Λουτράκι βρέθηκαν τάπερ με καλώδια που παραπέμπουν σε συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και ποσότητα νιτρικής αμμωνίας που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή του ANFO.

Έξω από την οικία εντοπίστηκε παρκαρισμένο ένα μαύρο τζιπ χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς και ένα λευκό βαν που εκλάπη τον Ιούνιο του 2014 από περιοχή της Αττικής.

Το σπίτι στο Λουτράκι ενοικιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τη σύντροφο του Χριστόδουλο Ξηρού με την πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στην Ανάβυσσο. Στο Λουτράκι φαίνεται ότι είχαν παρουσία η σύντροφος και άλλοι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. Δεν αποκλείεται η γιάφκα που ανακαλύφθηκε σήμερα να χρησίμευε ως καταφύγιο των δραστών και των φυγάδων μετά το χτύπημα στον Κορυδαλλό. Με την ίδια ταυτότητα δεν αποκλείεται να ενοικιάστηκαν και άλλα οικήματα σε άλλες περιοχές.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα δύο νεαρών –ένος άντρα και μίας γυναίκας- που συμμετείχαν στην υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού και στην ενοικίαση του σπιτιού στην Ανάβυσσο, κι οι οποίοι έχουν εξαφανισθεί. Σύμφωνα με στελέχη πρόκειται για άτομα που είχαν σχέση με τους «Πυρήνες» αλλά ποτέ δεν είχαν συλληφθεί για οποιοδήποτε αδίκημα. Παράλληλα ζητούμενο είναι τι θα προκύψει από το πόρισμα των βαλλιστικών εξετάσεων στα Καλάσνικοφ κι άλλα όπλα που βρέθηκαν στο καταφύγιο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα