Το σχέδιο Γοργοπόταμος του Χριστόδουλου Ξηρού και η μυστηριώδης γυναίκα

Σχέδιο: Γοργοπόταμος ήταν η κωδική ονομασία που είχε επιλέξει ο Χριστόδουλος Ξηρός για την τρομοκρατική επίθεση που θα υλοποιούσε χθες με στόχο την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα του έγραφε πάντα μέσα σε παρένθεση τη λέξη Γοργοπόταμος και εν συνεχεία ανέφερε λεπτομέρειες γύρω από το πως θα διενεργούσε το χτύπημα.

Μέσα στη γιάφκα του οι αρχές εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας ένα laptop το οποίο όμως έχει κωδικούς. Έχει μεταφερθεί στην αντιτρομοκρατική και αργότερα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα υπάρχει σίγουρα υλικό που θα τους βοηθήσει να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τις έρευνες.

Οι αρχές εστιάζουν αυτή τη στιγμή στην κοπέλα που απεικονίζεται στην πλαστή ταυτότητα και η οποία είναι 20-21 ετών και κατάγεται από το Αίγιο. Έχει περάσει σε σχολή στην Κομοτηνή στην οποία όμως δεν έχει σπουδάσει ποτέ, αν και οι γονείς της είχαν την εντύπωση για το αντίθετο.

Φαίνεται πως είχε σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό από το καλοκαίρι. Έγινε έρευνα και στο Λουτράκι για τον εντοπισμό της, διέμενε όμως με τον Ξηρό στην Ανάβυσσο ενώ φαίνεται ότι είχε στρατολογηθεί πολύ πρόσφατα στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως είναι το άτομο που είχε κάνει την κατόπτευση του χώρου γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και αυτό που έκανε το σχεδιάγραμμα και έγραψε κάποιες από τις σημειώσεις του "σχεδίου γοργοπόταμος".

Η αστυνομία δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί της και φαίνεται ότι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο να βρίσκεται γύρω από το περιβάλλον του Ξηρού και να μεταφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες στον αρχιτρομοκράτη. Στη γιάφκα βρέθηκαν και ρούχα της κοπέλας.

Η πραγματική κάτοχος της ταυτότητας μίλησε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" και είπε ότι χρησιμοποιεί αυτή την ταυτότητα εδώ και έξι μήνες με τη δική της όμως φωτογραφία. Ανέφερε ότι ο αριθμός είναι ο δικός της αλλά έχουν αλλάξει την υπογραφή και το επίθετο της μητέρας της. Σημείωσε ότι η αντιτρομοκρατική επικοινώνησε μαζί της πριν γίνει η ανακοίνωση.

Το δεύτερο άτομο που αναζητά η αστυνομία είναι ένας 30χρονος άνδρας που νοίκιασε με πλαστά στοιχεία το σπίτι στην Ανάβυσσο που επίσης δεν έχει απασχολήσει τις αρχές. Υπάρχει αισιοδοξία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι βρίσκονται κοντά στα ίχνη του.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας συνέκλιναν ότι επίκειται χτύπημα σε σωφρονιστικό ίδρυμα γι' αυτό και είχε δοθεί εντολή για διπλές σκοπιές γύρω από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Είχαν παρατηρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος αντιδρούσε πολύ έντονα στην δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν κρίνει ότι πρέπει να επισπεύσουν το χτύπημά τους.

Και αυτό γιατί -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας- η μεταφορά του Ν. Μαζιώτη στις φυλακές του Δομοκού υπό άκρα μυστικότητα είχε κάνει τον Ξηρό και τους συνεργάτες του να θεωρούν δεδομένη την ανάγκη αναπροσαρμογής των πλάνων τους καθώς έκριναν ότι επίκειτο αλλαγές στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού με βάση τα οποία είχε γίνει ο αρχικός τους σχεδιασμός.

Για να προλάβουν τις όποιες αλλαγές, ήθελαν το χτύπημα να γίνει άμεσα.

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα