Μία απίστευτη ιστορία αγάπης πίσω από το πρώτο παιδί του 2015

Μια ανήλικη μητέρα και μία ιστορία αγάπης, μεταξύ μίας Ελληνίδας και ενός Τούρκου, κρύβεται πίσω από τη γέννηση του πρώτου παιδιού του 2015 στη Ροδόπη.

Είναι κοριτσάκι, βάρους 3,3 κιλών και ήρθε στον κόσμο στις 9 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στη μαιευτική κλινική Θεομήτωρ.

Γνωρίστηκαν μέσω του Facebook

Η νεαρή κατάγεται από τον οικισμό της Μελέτης και γνωρίστηκε με τον πατέρα του παιδιού της, πριν από ένα χρόνο, μέσω του Facebook, καθώς προέρχεται από την περιοχή Γκαζάν Τεπέ της Τουρκίας.

Μέσα σε τρεις μόλις μήνες ένωσαν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου. Ακολούθησε η εγκυμοσύνη και η γέννα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

«Είναι το πρώτο μου παιδί, η εμπειρία ήταν και καλή», είπε η νεαρή μητέρα, μη συνειδητοποιώντας ακόμα την τεράστια αλλαγή που ήρθε στη ζωή της.

«Με καισαρική γέννησα, ήταν κάτι που ήθελα γιατί φοβόμουν, ήταν δύσκολα», παραδέχθηκε η νεαρή ανακουφισμένη που όλα πήγαν καλά. 

Τρισευτυχισμένος που έγινε πατέρας δήλωσε και ο 20χρονος Οσμάν Χανίν. Μετά τη γνωριμία του με την Γκαμζέ, έσπευσε να της ζητήσει σε γάμο και όταν τελέστηκε αυτός εγκαταστάθηκε στη Μελέτη.

Οι γονείς της νεαρής μητέρας ασχολούνται με την κτηνοτροφία, επάγγελμα που ακολουθεί και ο Οσμάν Χανίν, καθώς έχει οικογένεια να συντηρήσει πλέον.

«Στην Τουρκία ήταν ράφτης, στην Ελλάδα δουλεύει στα ζώα με την οικογένεια μου», είπε η 15χρονη βοηθώντας στη μετάφραση καθώς ο σύζυγος της δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Πάντως επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα. «Στην Τουρκία δε σκεφτόμαστε να πάμε», είπε με έμφαση η νεαρή.

Όσον αφορά στους γονείς του συζύγου της, παραμένουν στην Τουρκία και είναι πλέον ευτυχισμένοι παππούδες. 

Γιαγιά ετών 30!

Εάν σε κάποιους ξένισε το νεαρό της ηλικίας της Γκαμζέ Μπος Αλή, τότε θα πρέπει να γνωρίσουν ότι ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας της. Η μητέρα της, Σαλή Τζεμιλέ είναι μόλις 30 ετών και έγινε γιαγιά.

Η ίδια παντρεύτηκε στα 14 της και απέκτησε στα 15 τη Γκαμζέ. «Είναι ωραία να είσαι γιαγιά σε αυτή την ηλικία», είπε η Σαλή Τζεμιλέ φανερώνοντας την ηλικία της με καμάρι. Σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών, καθώς εκτός της 15χρονης Γκαμζέ έχει και έναν γιο, τον 12χρονο Γκαζέμ.

«Δεν μετάνιωσα ποτέ που παντρεύτηκα νέα», είπε η 30χρονη γιαγιά. 

Ο γιατρός της ανήλικης μητέρας

Ο Αναστάσιος Αραμπατζής διδάκτωρ ΔΠΘ, μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος ήταν ο γιατρός που βοήθησε ώστε να έρθει στον κόσμο το πρώτο παιδί της χρονιάς.

Όπως αποκάλυψε, πρόκειται για μία εμπειρία που βιώνει για πρώτη χρονιά στην πολυετή καριέρα του.

«Το παιδί γεννήθηκε με καισαρική τομή, η μητέρα ήταν 15 ετών. Το γενετικό σύστημα σε αυτή την ηλικία είναι λίγο ανώριμο και συνήθως είναι δύσκολοι οι φυσιολογικοί τοκετοί. Ξεκίνησε ο τοκετός αλλά δεν εξελισσόταν. Ξεκίνησε από τις 2:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν ήταν συνεργάσιμη, και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε σε καισαρική τομή και να της παραδώσουμε ένα υγιές μωρό», είπε ο γιατρός. 

Η γέννα τον κράτησε μακριά από την οικογένεια του την Πρωτοχρονιά αλλά ήταν μία μοναδική εμπειρία, παραδέχθηκε.  «Είναι η πρώτη φορά που ξεγεννάω παιδί αυτή την ημέρα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Καλό είναι να ξεγεννάς ένα παιδί την πρώτη ημέρα του χρόνου, τόσα χρόνια δεν μου έτυχε ποτέ», ανέφερε. 

«Για εμάς γιορτές και αργίες δεν υπάρχουν», παραδέχθηκε δίνοντας μία γεύση από την καθημερινότητα ενός γιατρού.

Το νεαρό της ηλικίας της Γκαμζέ Μπος Αλή δεν του έκανε εντύπωση, καθώς όπως είπε αρκετές από τις γυναίκες που γέννησαν στα χέρια του έτυχε να είναι νεαρές.

«Εγώ νομίζω ότι πρέπει μία γυναίκα να συμπληρώσει το 18ο έτος της  ηλικίας της, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και μετά να προβεί σε μία εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά από τη στιγμή που η φύση «επιτρέπει» τη σύλληψη ενός παιδιού τι να κάνουμε».

Τα πρώτα μωρά σε Έβρο και Ξάνθη

Το «πρωτοχρονιάτικο μωρό του Έβρου, ήρθε στη ζωή στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης και είναι κοριτσάκι.

Είναι υγιέστατο και γεννήθηκε στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με καισαρική τομή, χαρίζοντας χαμόγελα ευτυχίας στους δύο γονείς και στους συγγενείς.

Όλα κύλησαν ομαλά καθώς το βρέφος βάρους 3.200 κιλών όσο και η μητέρα χαίρουν άκρας υγείας.

Κοριτσάκι είναι όμως και το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στην Ξάνθη, το  μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στη μαιευτική κλινική του τοπικού νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα