Έβρος: 4χρονη βρέθηκε να κλαίει πάνω από το νεκρό πατέρα της

Αργά το βράδυ της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 του ''Χαμόγελου του Παιδιού'', δέχτηκε κλήση από τον κ. Συρίγο, Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος ενημέρωσε τον Οργανισμό για 4χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Θούριο του ν. Έβρου. Το παιδί, παλαιστινιακής καταγωγής που ζούσε στη Συρία, βρέθηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα του, ο οποίος είχε αποβιώσει πολλές ώρες πριν.Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η κινητοποίηση του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' υπήρξε άμεση. Κοινωνική λειτουργός και διασώστες μετέβησαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα, όπου παρέλαβαν το παιδί και αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη, όπου η πραγματοποίηθηκε η εισαγωγή του στο ''Ιπποκράτειο''.

Άμεσα εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό, ενώ διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας του. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες, ώστε το παιδί να φιλοξενηθεί σε σπίτι του ''Χαμόγελου του Παιδιού'', ενώ σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς θα γίνει προσπάθεια επανένωσης με την οικογένειά του, εφόσον υπάρχει.

Το thestival επικοινώνησε με τους αρμόδιους ιατρούς της μικρής Τάλα - όπως είναι το όνομα του κοριτισιού - και όπως διαβεβαίωσαν η κατάσταση της υγείας της είναι άριστη, ενώ και ψυχολογικά είναι πολύ καλά παρά τις δυσκολίες που πέρασε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα