Σώθηκε το Ορμένιο, νέος συναγερμός στο νότιο Έβρο

Μπορεί να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο βόρειο Έβρο και να "σώθηκε" το Ορμένιο, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για τις μεγαλύτερες πλημμυρικές παροχές από το 1984. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στο νότιο Έβρο.

Ο κάμπος του Τυχερού όπως και της Γεμιστής έχει πλημμυρίσει ενώ σε οριακό σημείο είναι το ανάχωμα στο "Πέταλο".

Οι αρχές και οι φορείς συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μάλιστα, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ο Στρατός Ξηράς συνδράμει με όλα τα δυνατά μέσα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Έβρου, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για τον ίδιο λόγο στην περιοχή μετέβη το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Ο ίδιος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Πύθειο, υπό τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η στάθμη του νερού στο Πύθιο υποχώρησε λίγο, συνεχίζει όμως να βρίσκεται απάνω από το όριο συναγερμού. Όπως μετέδωσε το e-evros.gr σύμφωνα με τις πρωινές μετρήσεις είναι στο 6,20 με όριο τα 5,70.

Δυστυχώς δεν είναι ίδια η εικόνα και στο "Πέταλο". Η στάθμη των υδάτων ανέβηκε κι άλλο, φτάνοντας τα 7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6 μέτρα.

Παράλληλα αυξάνεται συνεχώς και η ροή των υδάτων. Ξεπέρασε και το "φράγμα" των 2.000 και αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 2.081 κυβικά / δευτρόλεπτο στα Ύψαλα στο ύψος των Κήπων.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα