Χαλάνδρι: Μεταλλικό κουτί του καφέ με εκρηκτικά τοποθέτησαν στην τράπεζα

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη νωρίτερα στο Χαλάνδρι, μετά την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών σε ύποπτο δέμα που βρέθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Αγ. Παρασκεύης στο Χαλάνδρι.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα μεταλλικό κουτί καφέ γεμάτο με εκρηκτική ύλη, ενδεχομένως μπαρούτι και καλώδια.

Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Η ενέργεια έγινε με τρόπο ώστε να μην καταστραφεί πλήρως ο μηχανισμός έτσι ώστε να μπορέσουν τα εργαστήρια να αναζητήσουν ίχνη DNA και αποτυπώματα των δραστών.

Τι  ακριβώς συνέβη

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα Ζούγκλα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο συγκεκριμένο σημείο, στις 05:30 τα ξημερώματα, που έδινε χρονικό περιθώριο μισής ώρας.

Όπως ανέφερε ο άγνωστος, η ενέργεια έγινε σε έκφραση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή αυτή την ώρα. Κλειστές είναι οι οδοί Παπανικολή και Αγίας Παρασκευής.

Πέταξαν μολότοφ σε λεωφορείο

Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης ομάδα ατόμων σταμάτησε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στο ύψος του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και αφού κατέβασε τον οδηγό και τους επιβάτες πέταξε μέσα στο όχημα βόμβα μολότοφ.

Στη συνέχεια η ομάδα επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

Αυτή την ώρα παραμένουν κλειστές η Πατησίων από την Αιόλου μέχρι την Κοδριγκτώνος και η Λεωφόρος Αλεξανδρας από το ύψος της Μαυρομματέων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα