Κοντά στον δολοφόνο του Κουμανταρέα η Αστυνομία

Σήμερα, Τρίτη θα τελεστεί από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε στραγγαλισμένος τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο σπίτι όπου διέμενε στην Κυψέλη.

Η κηδεία θα τελεστεί με έξοδα του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Χριστίνα Τσάκωνα, οι οποίοι διενήργησαν νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Κουμανταρέα, ο συγγραφέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Όπως αναφέρει το thetoc.gr, δύο είναι οι ύποπτοι για τον άγριο στραγγαλισμό του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, και φαίνεται είτε να ανήκουν στον σχετικά πρόσφατο κύκλο επαφών του ή γνώριζαν λεπτομέρειες της καθημερινότητάς και των συνηθειών του μέσω του ίδιου αυτού κύκλου, όπως αποκαλύπτουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Και οι δύο φέρεται να έχουν μελαμψά χαρακτηριστικά, ο ένας από αυτούς έχει αναγνωριστεί να κινείται στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα και να έχει συναντήσεις με το 83χρονο θύμα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν τα στοιχεία ταυτότητας των υπόπτων, και αναζητούν την παρουσία τους σε πιθανά σημεία κίνησής τους.

Τα δεκάδες βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, αποτυπώνουν όλη τη διαδρομή του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα από το κατάστημα, όπου βρισκόταν με φίλους του έως και την είσοδο της πολυκατοικίας του. Από την πρώτη ανάλυση αυτών των εικόνωνεντοπίζονται κάποιες ύποπτες κινήσεις ατόμων κοντά στον 83χρονο άνδρα. Στο ίδιο υλικό συμπεριλαμβάνονται κάποιες καταγραφές, που εστιάζουν σε πολύ κοντινό σημείο από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ζακύνθου 3, και φαίνεται να έχουν αποτυπώσει ένα τουλάχιστον άτομο που προσομοιάζει σε χαρακτηριστικά με τον έναν ύποπτο, το οποίο απομακρύνεται το επίμαχο χρονικό διάστημα μεταξύ 22:30-23:00, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γίνεται ειδική επεξεργασία αυτών των εικόνων, με την ελπίδα να προκύψουν «καθαρά» πρόσωπα υπόπτων. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προκύψει πολλά «ορφανά» αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τους χώρους της πολυκατοικίας και του διαμερίσματος του Μένη Κουμανταρέα, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις έρευνες στην περίπτωση εντοπισμού των υπόπτων, για την ενδεχόμενη ταυτοποίησή τους.

Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η πρώτη επαφή του δολοφόνου με το θύμα έχει γίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί έχει βρεθεί ένα ζευγάρι γυαλιών μυωπίας, το οποίο ανήκει στον Μένη Κουμανταρέα, που πιθανότητα αιφνιδιάστηκε από τον δράστη. Δεν αποκλείεται, στην περίπτωση που ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος, ο 83χρονος να θέλησε να λύσουν την διαφορά τους στο διαμέρισμά του. Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καρακούκης μετά την νεκροτομή έκανε λόγο για βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά με εσωτερική αιμορραγία στην κοιλιά και στραγγαλισμό με γυμνά χέρια. Τα ιατροδικαστικά ευρήματα δείχνουν κάποιο προσωπικό μένος και κίνητρο στον δράστη.

Στο ενδεχόμενο που πρόκειται για περίπτωση ληστείας από άτομο που γνώριζε λεπτομέρειες για την οικονομική κατάσταση του θύματος, δεν αποκλείεται στην είσοδο της πολυκατοικίας να έχει δεχθεί τα πρώτα χτυπήματα ο Μένης Κουμανταρέας και στη συνέχεια ο δράστης να τον έχει αναγκάσει να μπουν μαζί στο διαμέρισμά του, όπου τον στραγγάλισε και ίσως τον λήστεψε ή άφησε εικονικά ίχνη ληστείας.

Ένα άλλο περιστατικό που επανεξετάζεται είναι η κλοπή, πριν από μερικά χρόνια, προσωπικών εγγράφων και αντικειμένων του συγγραφέα, από δύο άνδρες από την Αλβανία, που τον είχαν επισκεφθεί στο διαμέρισμά του. Στη συνέχεια τον εκβίαζαν ζητώντας του χρήματα για να επιστρέψουν αυτά που είχαν αρπάξει.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί, έχουν εντοπίσει τον αλλοδαπό άνδρα, με τον οποίο θα είχε συνάντηση ο 83χρονος, στις 23:15 το βράδυ της Παρασκευής, και προς το παρόν δεν κρίνεται ύποπτος.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα